На снимката: Дмитрий ПесковКремъл заяви днес, че подкрепя балансиран подход“

...
На снимката: Дмитрий ПесковКремъл заяви днес, че подкрепя балансиран подход“
Коментари Харесай

Кремъл: Подкрепяме балансиран подход към въпроса за употреба на ядрено оръжие

На фотографията: Дмитрий Песков
Кремъл съобщи през днешния ден, че поддържа „ уравновесен метод “ към въпроса за нуклеарните оръжия, който да не се основава на страсти, откакто през уикенда основен съдружник на президента Владимир Путин прикани Русия да употребява „ нуклеарно оръжие с ниска мощ “ в Украйна. Кремъл сподели още, че ще би трябвало да организира съвещания за установяване на границите на две от нелегално анексираните територии на Украйна.

Запитан за мненията на Рамзан Кадиров, водач на Чечения, който също разкритикува съветското военно управление за неуспехите на бойното поле, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че той има право да изрази мнението си, само че че военният метод на Русия не би трябвало да се управлява от страсти.

„ Това е доста прочувствен миг. Ръководителите на райони имат право да изразят своята позиция “, сподели Песков в диалог с публицисти в понеделник.

„ Но даже в сложни моменти страстите би трябвало да бъдат държани настрани от всевъзможен тип оценки. Затова избираме да се придържаме към уравновесени, справедливи оценки “.

Песков съобщи, че основанието за всяка приложимост на нуклеарни оръжия е заложено в нуклеарната теория на Русия.

Тези насоки разрешават потреблението на нуклеарни оръжия, в случай че те – или друго оръжие за всеобщо заличаване – бъдат употребявани против Русия, или в случай че съветската страна е изправена пред екзистенциална опасност от стандартни оръжия.

Кремъл даде ясно да се разбере, че тези нуклеарни отбрани се разгръщат върху четирите района на Украйна, които Москва е в развой на незаконоо анексиране.

Миналия месец Путин предизвести Запада, че „ не блъфира “, когато съобщи, че Русия е подготвена да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани територията си. В петък той съобщи, че Съединените щати са основали „ казус “, като са хвърлили нуклеарни бомби върху Япония в края на Втората международна война.

Путин назначи Кадиров за президент на Чечения през 2007 година, с цел да упражнява надзор над самостоятелния район, който през 90-те и началото на 2000 година води кървави войни с Москва за самостоятелност.

Кадиров даде чеченски сили в поддръжка на военната акция на Русия в Украйна, а рецензиите му към военното управление след изтеглянето на Русия от крепостта му Лиман бяха едни от най-острите от началото на седеммесечния спор.

По мотив нуждата да се дефинират границите на анексираните територии, Песков разяснява: „ Ще продължим да се консултираме с хората, които живеят в тези области “, визирайки южните Херсонска и Запорожка области.

Той съобщи, че не може да посочи какъв формат ще имат консултациите.

Неспособността на Русия да каже дали претендира за всички окупирани райони или единствено за частите, следени от нейните сили, акцентира прибързания и комплициран темперамент на анексирането, което Украйна и Западът осъдиха като нелегално присвояване на земя, написа „ Ройтерс “.

Украйна реализира обилни триумфи даже след церемонията по анексирането в Кремъл в петък – в това число в понеделник в Херсонска област, където назначен от Русия чиновник съобщи, че украинските сили са създали пробив и обстановката е напрегната.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР