На снимката: Джеймс О‘БрайънКатегорично мога да заявя, че не сме

...
На снимката: Джеймс О‘БрайънКатегорично мога да заявя, че не сме
Коментари Харесай

Джеймс О‘Брайън: Със санкциите „Магнитски“ искаме да мотивираме партиите за реформа в съдебната власт

На фотографията: Джеймс О‘Брайън
„ Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого. Разполагаме с доста източници на информация и сме сигурни в заключенията си “. Това сподели през вчерашния ден в изявление Джеймс О‘Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати във връзка новите наказания против петима български жители по закона „ Магнитски “.

„ Според мен, тук въпросът е дали сме работили преждевременно, или в интерес на някоя съответна мощ. И отговорът е безусловно не. Опитахме да стане доста ясно, че това се основава на доказателства, че се надяваме с резултата да се стимулират съдружни партии, групи от партии да се обединят в новия парламент и да одобряват промени в правосъдната власт, които към този момент са изискани от Европейския съюз “, разяснява той е ефира на NOVA.

„ Смисълът, който влагаме е, че корупцията и изключително откритата от нас корупция в бранша енергетика, подкупите в правосъдната система, неща от този жанр, са неприемливи. Решението не е да се приказва единствено за тези или тези лица. Решението е да се поправи системата. Да, това ни се ще да се случи отсега нататък “, добави Джеймс О‘Брайън.

По думите му следствията против лицата, включени в листата, са „ доста същински “, направени от екипи в разнообразни министерства.

На 10 февруари Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания върху нови петима български жители – Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов – за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България, се споделя в прессъобщение на финансовото ведомство. В същия ден Англия разгласи, че постанова наказания против трима българи – Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков, също поради корупция.

Съобщението обаче не приказва нереално, а в конкретика. Пряко се споделя, че като министър на енергетиката Румен Овчаров е ощетявал страната в интерес на съветски ползи, приемайки подкупи; че упрекнатият в шпионаж Николай Малинова е подкупил български арбитър, с цел да пътува за среща с Путин в Русия; че Владислав Горанов от ГЕРБ е манипулирал законодателството на страната ни като министър на финансите в интерес на български хазартни олигарси, като се споделя, че Горанов има връзки с някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Горанов е оказал помощ страната ни да загуби близо 600 млн. лв., споделят от OFAC.

„ Решението да излезем с този лист е, тъй като България е доста значим сътрудник за нас и ни се ще да забележим тя да извърши този проект за промени. Наистина съм обнадежден от стъпките, които България предприе наскоро за диверсифициране на енергийния бранш и от политическите решения, които взе. Така че Съединените щати оказват помощ на България да се движи в посоката, в която тя към този момент се движи и това е акт на мощно партньорство. Ние сами събираме доказателствата, както при едно действително разследване, с наслада ще ги защитим по съответните канали, само че главното, което се опитваме да вършим, е да забележим по какъв начин България продължава напред в посоката, която народът на България желае “, сподели още Джеймс О‘Брайън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР