На снимката: Асен Меджидиев и Сашо ПеновВ момента не се

...
На снимката: Асен Меджидиев и Сашо ПеновВ момента не се
Коментари Харесай

Служебният здравен министър: Не се налага грипна ваканция в национален мащаб

На фотографията: Асен Меджидиев и Сашо Пенов
„ В момента не се постанова грипна почивка в народен мащаб “, това съобщи през днешния ден служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев на брифинг в министерски съвет.

„ Здравните управляващи се оправят със обстановката. Бургаска област е по-натоварена във връзка с грипното заболяване, по тази причина е взето решение за краткосрочна почивка за децата там “, сподели още той.

Вчера районният пандемичен щаб разгласи грипна зараза в област Бургас.

„ Пикът на грипната зараза у нас се чака след 10-15 дни, по тази причина все още управляващите ще вземат решения за въвеждането на ограничения на районен принцип “, уточни министър Меджидиев.

„ Ще издам заповед в Бургаска област да се разгласят за неучебни дните в интервала 12-17 януари в това число. Тези дни без образование в електронна среда няма да повлияят съществено върху преподаването на наличието на образователните предмети “, уточни от своя страна служебният министър на образованието и науката Сашо Пенов.

„ Ако по-нататък ситуацията се усложни и се наложи второ спиране на образователния развой, тогава към този момент ще обсъдим и опцията за образование в електронна среда “, добави Пенов. Подходът ще е идентичен за всички области, посочи той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР