На служители в е оказвано въздействие. Това твърди заместник-министърът на

...
На служители в е оказвано въздействие. Това твърди заместник-министърът на
Коментари Харесай

Зам.-министър на правосъдието: Имало е въздействие върху длъжностни лица в Агенцията по вписвания

На чиновници в е оказвано " влияние ". Това твърди заместник-министърът на правораздаването Иван Демерджиев, който към този момент е разпоредил инспекция.
Към днешна дата е подготвена цялостната инспекция за работата на институцията като са установени проблеми, които се систематизират. На този стадий не става въпрос за уволняване на шефа Габриела Козарева, твърдят от ведомството. Министърът на опазването на здравето изиска незабавна инспекция в Агенцията по вписванията, която отказала да записва назначеното от него управление.
 Агенцията по вписванията отговори на здравния министър за двата отхвърли Агенцията по вписванията отговори на здравния министър за двата отхвърли
Във връзка с направени запитвания по отношение на отвод за регистриране на ново управление на МБАЛ Лозенец и МБАЛ Александровска, Агенция по вписв...
„ Отказът на Агенцията да го направи излиза отвън нейните законови пълномощия. Всъщност, какво се пробват да ни кажат с това си деяние? Ние сме недосегаеми, ние сме, може би, можем да вършим всичко безнаказано, вие не можете даже да ни промените. Може ”, съобщи доктор Кацаров. Според него шефката на Агенцията по вписванията - Габриела Козарева, е надвишила правата си. Той изиска Министерството на правораздаването да ревизира законно ли е работила.
„ Нямам безусловно никакви подозрения в правилността на моите дейности и никакви съмнения да продължа по пътя, по който съм почнал ”, уточни здравният министър. Отговорът на Агенцията не закъсня. В публично мнение от там пишат, че не могат да записват новото управление на болница " Лозенец ", тъй като остарелият шеф проф. Любомир Спасов апелира уволнението си. А в проблема с „ Александровска ” имало неясноти. В документите от здравното министерство било посочено, че новото управление е назначено след конкурс. Хората, които ще ръководят обаче, още веднъж съгласно документите, били определени до провеждането на подобен, пишат още от Агенцията.
„ Защитава се тезата, че без конкурс може да се назначи член на ръб на такива сдружения, само когато се касае за общински сдружения. Като аргументът се черпи от правилника за използване на Закона за обществените предприятия. Но в действителност...ако е възможно за общинските до конкурс да се назначи представител по избран ред, това е възможно и за държавните ”, безапелационен бе Иван Демерджиев - зам. -министър на правораздаването пред Нова телевизия. Министерството на правораздаването към този момент ревизира активността на Агенцията. Но не поради апела на здравния министър. „ До мен доближи сигнал, че е въздействано на длъжностни лица да вземат сходно решение ”, твърди Демерджиев, представен от.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР