На следващото заседание временната комисия за сделката за ЧЕЗ ще

...
На следващото заседание временната комисия за сделката за ЧЕЗ ще
Коментари Харесай

Комисията за сделката за ЧЕЗ иска да изслуша Борисов

На идващото съвещание краткотрайната комисия за договорката за ЧЕЗ ще предложения премиера Бойко Борисов да изясни по какъв начин страната ще се включи в договорката. Това стана ясно след близо четиричасовото съвещание на комисията.
 
По думите на ръководителя на комисията Жельо Бойчев , към момента не е явен източникът на финансиране на договорката.
 
" На идващото съвещание на комисията във вторник аз ще изпратя писмо до министър-председателя Борисов с покана за присъединяване в комисията предвид на заявеното от него желание за присъединяване на българското държавно управление в тази договорка, да осведоми членовете на краткотрайната комисия какви са причините, довели до това решение, както и по какъв метод вероятно ще бъде осъществено присъединяване на страната в тази договорка ", уточни Бойчев.
 
От Българска социалистическа партия оповестиха, че стартират подписка измежду клиенти на електроразпределителното сдружение за прекъсване на договорката и желаеха страната да си върне контрола в енергетиката. Социалистите се надяват и краткотрайната комисия с работата си да хвърли повече светлина върху договорката, както и върху активността на институциите, които наблюдават сходни процедури.
 
На 22 февруари 2018 година стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила договорката за продажба на активите си в България и купувача " Инерком ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР