На Разпети петък ще е предимно облачно, съобщиха от Националния

...
На Разпети петък ще е предимно облачно, съобщиха от Националния
Коментари Харесай

Днес ще е облачно с валежи

На Разпети петък ще е най-вече облачно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В цялата страна ще има превалявания от дъжд и в следобедните часове ще са краткотрайно интензивни. Главно в планинските региони преваляванията ще са обилни и ще са съпроводени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните региони на Горнотракийската равнина ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде до сдържан, преди обяд с променлива посока, към и след пладне ще се ориентира от запад-северозапад и с него дневните температури ще се намалят. Максималните ще са сред 13° и 18°. В София - към 13°.

В планините времето ще бъде динамично. Ще е облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и региона на Централен Балкан преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. По върховете ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 18 мин. и залязва в 20 ч. и 30 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 12 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 0 мин. и залязва в 14 ч. и 50 мин. Фаза на луната: два дни след последна четвърт.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР