На различни места в София започна монтирането на 18 билборда,

...
На различни места в София започна монтирането на 18 билборда,
Коментари Харесай

18 билборда в София с деца и младежи, чието бъдеще беше отнето на пътя

На разнообразни места в София стартира монтирането на 18 билборда, на които ще бъдат дребна част от убитите деца и младежи на пътя. Първият от тях е на Филип - 15-годишното момче, което беше блъснато на пешеходна пътека в София при започване на септември тази година от водач с над 2 промила алкохол в кръвта. 

Инициативата е на жители и на фамилиите на починали на пътя младежи, а задачата е " да се извадят жертвите от анонимността, в която всекидневно потъват, изключително когато това са деца и младежи, които са имали целия живот пред себе си ".

Проектът е подсилен от Столична община и е реалност с помощта на напъните на Петя Иванова, една майка, която губи сина в случай, при който умират още две деца, а други две са тежко ранени. Утре, датата на която се навършват три години от злополуката, при която умира Васко,  семействата на жертви на произшествия още веднъж ще се съберат пред Съдебната палата. 

 

Прекрасни деца и младежи, прекършени, от техните убийци, от системата, от страната, от апатията на обществото....
Posted by Galina Georgieva on Friday, 10 November 2023
Междувременно още една обществена персона беше арестувана поради шофиране в нетрезво положение. Журналистът и журналист Ивайло Цветков – Нойзи е задържан тази нощ след инспекция в столичния квартал Драгалевци и тест за алкохол, който е отчел над 2 промила. 

Книжката му е отнета, а Цветков е пуснат под парична гаранция от 15 хиляди лева.  В средата на юли певицата Белослава също беше арестувана за няколко часа поради шофиране в пияно положение.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР