На протест с искане на оставката на директора на регионалния

...
На протест с искане на оставката на директора на регионалния
Коментари Харесай

Жители на пловдивски села отново на протест заради кариерите за добив на инертни материали

На митинг с искане на оставката на шефа на районния клон на Басейнова дирекция излязоха поданици на три пловдивски села. Причината са проблемите с кариерите за рандеман на инертни материали, намиращи се до обитаемоте им места.

Точно в 11 часа хора от Белащица, Първенец и Червен се събраха пред постройката на Басейнова дирекция в града на тепатата. Причината за недоволството на хората от Белащица и Първенец е неналичието на представител на дирекцията на първото съвещание на съда по жалбата на един от концесионерите на кариерата край селото. Така не е бил предпазен общественияj интерес във връзка учредената в Белащица зона за публично питейно-битово водоснабдяване, безапелационни са те.

Според протестиращите, със зоната се взема решение и казусът с водата и въпросът с кариерите, които по този метод стават неприемливи и тъкмо това в действителност апелират от компанията концесионер.

Жителите на Червен недоволстват поради мнението на шефа на Басейнова дирекция, че кариерата до Червен е позволена. Според хората обаче оборудването има възможност да окаже отрицателно въздействие върху водите, тъй като то е на 860 м от първия каптаж на селото.

Въпреки че хората от трите села разговаряха с началника на Басейнова дирекция Васил Узунов, те остават в протестна подготвеност, поради нехайството, съгласно тях, на институциите във връзка проблемите им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР