На представление в Берлин на 17 май Роджър Уотърс носи

...
На представление в Берлин на 17 май Роджър Уотърс носи
Коментари Харесай

Роджър Уотърс се появи на сцената като нацист

На зрелище в Берлин на 17 май Роджър Уотърс носи дълго черно палто с алена лента на ръката, съобщи Би Би Си. Освен това насочва реплика на автомат към публиката. Германия не разрешава проявлението на нацистки знаци - само че законите на страната разрешават изключения по артистични или просветителни аргументи. Уотърс споделя, че представянето му ясно демонстрира “противопоставяне на фашизма “.

След концерта в Берлинговорителят на немската полиция Мартин Халвег споделя: „ Разследваме по съмнение за подбудителство към социална ненавист, защото облеклото, носено на сцената, може да бъде употребявано за прослава или опрощение на нацисткото ръководство, като по този метод нарушава публичния мир. Облеклото прилича облеклото на офицер от Секретен сътрудник “, прибавя той.

Сакото на Уотърс включва алена лента с два черни кръстосани чука върху бял кръг, облекло, което той е носил и на предходни шоута отпреди няколко години. Символите са сходни на тези, които се появяват върху костюмите във кино лентата от 1982 година „ Стената “, основан на едноименния албум на Pink Floyd и с присъединяване на сътрудник музикант, трансформирал се в деятел Боб Гелдоф. В една сцена Гелдоф играе рок звезда, която халюцинира, че води фашистки протест.

Полицейските управляващи споделят, че откакто обвиняванията бъдат прегледани, въпросът ще бъде предаден на прокурора, който ще реши по какъв начин да действа. По време на представлението в Берлин на огромен екран се появяват и имената на няколко умряли. Имената включват Ане Франк, еврейската тийнейджърка, която умира в нацистки концентрационен лагер по време на Втората международна война.

Good morning to every one but Roger Waters who spent the evening in Berlin (Yes Berlin) desecrating the memory of Anne Frank and the 6 million Jews murdered in the Holocaust.
— Israel ישראל???????? (@Israel)
„ Добро утро на всички, с изключение на на Роджър Уотърс, който прекара вечерта в Берлин (Да, Берлин), осквернявайки паметта на АнеФранк и 6 милиона евреи, убити по време на Холокоста “, написахатe.

В туит в петък Уотърс написа: „ Елементите от моето показване, които бяха сложени под подозрение, са напълно ясно изказване в опълчване на фашизма, несправедливостта и фанатизма във всичките им форми... Изобразяването на несдържан фашистки демагог беше част от моите шоута след The Wall на Pink Floyd през 1980 година “

— Roger Waters ✊ (@rogerwaters)
Уотърс също пуска надуваемо прасе, белязано със звездата на Давид на своите концерти. През последните седмици музикантът пътува до градове в Германия като част от турнето си This Is Not A Drill. Изпълненията обаче са спорни. Мюнхен и Кьолн се пробват да анулират представления, откакто еврейски организации като Централния съвет на евреите го упрекват в антисемитизъм.

Уотърс отхвърля обвиняванията и в обява във Facebook тази седмица той благодари на тези, които са посетили концертите му в Германия. Той също по този начин отдава респект на придвижването Бяла роза, съпротивителна група по време на нацисткия интервал.

„ Фактът, че някои от властта в Германия и някои по заповед на израелското лоби ме нападнаха, обвинявайки ме неправилно, че съм антисемит, и се пробваха да анулират шоуто ми, ме натъжава “, споделя Уотърс. „ Разхождайки се из Мюнхен през вчерашния ден следобяд, не можах да се отърся от възприятието, че съм в наличието на Big Brother. Това оставя неприятен усет. “

Уотърс към момента би трябвало да изнесе последния си концерт в Германия в неделя вечер във Франкфурт. Демонстрации са планувани отвън мястото, само че откакто се провали правния опит на града да спре представлението.


28 май 2023 година, Хесен, Франкфурт на Майн: Плакат с надпис „ Роджър Уотърс: Иска ни се да не бяхте тук “, сниман на събитието „ Франкфурт обединени против антисемитизма “. Под мотото „ Франкфурт обединени против антисемитизма “ еврейската общественост показва дружно с необятен алианс на гражданското общество против концерта на музиканта Роджър Уотърс, който се организира по същото време във Франкфуртската Фестхале. Уотърс е упрекнат в антисемитско отношение.

Британски народен представител също прикани концертът на Уотърс в Манчестър през юни да бъде анулиран. Уотърс е правил няколко спорни коментара в предишното. След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна предходната година той написа отворено писмо до първата дама на Украйна Олена Зеленска.

В него той споделя „ крайните националисти “ в Украйна „ насочиха страната ви по пътя към тази пагубна война “.

През февруари по време на тирада пред Организация на обединените нации той повтаря спорното си изказване, че съветската инвазия в Украйна е била „ предизвикана “.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР