На празника за Деня на независимостта изключително тържествена е атмосферата

...
На празника за Деня на независимостта изключително тържествена е атмосферата
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново Даниел Панов: Всеки българин днес трябва да се замисли дали е независим

На празника за Деня на независимостта извънредно тържествена е атмосферата в църквата " Свети 40 мъченици " във Велико Търново, където през 1908 година Княз Фердинанд прочита манифеста, с който страната ни е оповестена за без значение царство.

Всеки един българин през днешния ден би трябвало да се замисли дали е самостоятелен, дали това, което предците са ни завещали преди 113 години и са се борили за тази Независимост - дали поставяме задоволително старания и способстваме с нещо за нея. Това съобщи кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, представен от Българска национална телевизия.

Той изясни, че по време на честванията на празника през днешния ден ще бъдат спазени всички противоепидемични ограничения.

В програмата е планувано на историческата цитадела " Царевец " с боен обред да бъде повдигнат Националният трикольор, а по-късно празничното шествие ще се насочи към паметника " Майка България ", където ще бъдат поднесени венци и цветя на благодарност.

В тържествата ще се включат президентът Румен Радев и служебният министър председател Стефан Янев.

Кулминацията е тази вечер, когато за всички поданици посетители на " Царевец " ще се излъчи спектакъла " Звук и светлина ".

Инж. Даниел Панов разяснява и въпроса за идните избори 2 в 1 за Народно заседание и президент, като съобщи, че локалната власт е задоволително готова за организация на такива избори.

Що се касае до кандидатурата за президент на ГЕРБ, мисля, че господин Бойко Борисов напълно скоро ще разгласи претендента, той не е незнаен, добави инж. Панов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР