На пръв поглед създанието може да бъде объркано с герой

...
На пръв поглед създанието може да бъде объркано с герой
Коментари Харесай

Откриха рядък охлюв, приличащ на анимационен герой ВИДЕО

На пръв взор създанието може да бъде комплицирано с воин от анимационен филм на " Дисни ", само че откривателите твърдят, че е напълно действително.

Светът е цялостен с невероятни същества и едно от тях се крие под камък в южната част на Корнуол - това е необичаен преливащ охлюв, който елементарно може да се обърка с колоритно извънземно или воин от анимационен филм на " Дисни ", написа Daily Mail.

Трябва да се означи, че да се срещне това създание в Южен Корнуол в действителност е огромен шанс.

Според Вики Барлоу, доброволец на The Rock Pool Project, тя от дълго време учи скалистия морски терен и по тази причина към този момент знае авансово под коя от скалите я чака нещо необикновено. По време на последното изследване тя съумява да откри огромен ядлив рак, зелен морски таралеж и няколко морски звезди. 

Барлоу отбелязва, че е съумяла да открие преливащия морски охлюв инцидентно - под последния много солиден камък, обраснал с водорасли, точно тогава нещо извънредно блестящо и необичайно е привлякло вниманието й.



Дъгов морски охлюв в дивата природа

Изследователят отбелязва, че неотдавна е прочела за голоклони и по тази причина незабавно е схванала, че пред нея не е просто „ цветна капка “, а извънредно необичаен преливащ се морски плужек.

Преливащият се морски плужек, прочут още като Babakina или Babakina anadoni, е прочут с яркия си цвят. По предписание представители на този тип се срещат покрай крайбрежията на Испания, Португалия и Франция, само че извънредно рядко могат да бъдат открити във водите на Англия.

Според Барлоу дъговият морски плужек е бил видян за първи път в английски води през август 2022 година и от този момент е имало няколко наблюдения от водолази и гмуркачи с шнорхел.



Изследователите означават, че за известно време те просто са следили държанието на голобранчето: то се изправя на върха, с цел да огледа по-добре заобикалящата го среда, а също по този начин употребява своето сходно на пипало „ церата “ по гърба си, с цел да наподобява по-голямо.

Барлоу отбелязва, че са създали няколко фотоси и видеоклипове на дъговия морски охлюв, преди да го върнат назад в скалния басейн.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР