На прага на летния сезон - нови правила за сигурност

...
На прага на летния сезон - нови правила за сигурност
Коментари Харесай

Повече линейки по Черноморието, увеличават двойно медиците

На прага на летния сезон - нови правила за сигурност на плажовете. Според новите условия концесионерите са задължени да обезпечат реанимационни коли за спешна помощ с медицински лица през няколко избавителни поста. Нови правила, повече условия и естествено концесионерите са срещу наредбата и упорстват за нейното отсрочване.
Прочетете още
Месец преди старта на сезона условията плануват на всеки пети избавителен пост да има реаномобил с здравно лице. Изискване на здравното министерство, което концесионерите не могат да спазят.

" Пълен нонсенс. Това е нещо, което ние на този стадий колкото да смогваме да наемаме медицински лица и спасители. Плажове като моя, който култивирам до 5 поста, нужно бе да имаш контракт единствено с кола за спешна помощ ", сподели Николай Димитров, концесионер на плаж Крайморие.

Проблемът е най-много обвързван с неналичието на задоволително медицински фрагменти.

" Според мен персонално обезпечаването на един подобен плаж примерно като бургаския, който има може би над 20 поста, на всеки пет поста това са 4 реаномобила и на всеки би трябвало да имаш доктор, което е малко нереалистично. Повечето лекари са си в клиниките, където са си на трудов контракт ", изясни Киро Тодоров, парамедик.

" Има недоволства от много лечебни заведения, че не доближават колите за спешна помощ. Всяко едно транспортно средство в тази тенденция би асъдействало доста за бързото реагиране и изнасяне на потърпевшите изключително, в случай че има групови давения`, добави Васил Алексиев, старши избавител на плаж Крайморие.

Новата разпоредба опонира със закона, безапелационни са от сектора.

" Според закона незабавна помощ могат да оказват единствено болничните заведения, които са лицензирани. Нашите медицински пунктове не са болнични заведения по този начин, че самото Министерство на здравеопазването влиза в несъгласие ", сподели Николай Димитров.

От Министерството на туризма са дали обещание да обсъдят измененията със здравното министерство, написа Българска национална телевизия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР