На петия ден от водното бедствие в разчистването на наноси,

...
На петия ден от водното бедствие в разчистването на наноси,
Коментари Харесай

Доброволци не могат да ни помогнат, иска се техника

На петия ден от водното злополучие в разчистването на наноси, дървета и тиня от улиците на трите обитаеми места се включиха над 600 военнослужещи със профилирана военна техника. През миналите дни стопаните благодарение на доброволци сами отводняваха домовете си.

" Втората вълна беше ударна, премаза всичко - дръвчета, плевни. Тинята е минимум 50 см, в кухнята водата е била над метър, още не може да влезем вътре. Вече сме доста изтощени, пенсионери, нямаме силите като на младеж ", сподели жителят на село Каравелово Петър Петров.

На място се чака да дойде и служебният министър-председател Гълъб Донев.

" Искаме да пристигна техника и да изхвърли тинята. Електроуредите са унищожени, ще би трябвало да ги изхвърлим. Не знам къде ми е втората кола. Ремаркето ми е смачкано. Аз съм на 70 години, не си припомням такова нещо. Дърветата са изкоренени ", добави той пред bgonair.

Попитан дали съгласно него единствено времето е отговорно, Петър Петров отговори: " Не е единствено времето, има и други отговорни за тази покруса. За мен тези доброволци не могат да ни оказват помощ, желае се техника.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР