На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи

...
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи
Коментари Харесай

Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен

На пазара има огромно многообразие от всевъзможни типове брашна, подобаващи за всеки усет и потребност – бяло брашно, пълнозърнести типове, брашно от Лимец, царевично, соево, бадемово, оризово, кокосово и други. Много предписания, заради своята специфика, изискват тъкмо избран вид брашно, с цел да бъде резултатът в действителност сполучлив, а приготвената храна да носи същинска приятност за сетивата.

Популярността на кокосовото брашно нараства от ден на ден защото доста хора откриват изгодите му за здравето, опцията да се употребява в приготвянето на разнообразни вкусни ястия и най-много като здравословна опция на другите брашна.

Кокосовото брашно не съдържа глутен, богато е на фибри, белтъчини и здравословни мазнини. Също по този начин то има ниско наличие на захар, смилаеми въглехидрати и калории, както и невисок % на гликемичния показател. Всичко това прави кокосовото брашно изключително уместно за хора, чувствителни към глутен, с храносмилателни проблеми, с алергии към ядки, вегетарианци и всички останали, които биха желали да опитат нещо друго.

Как се подготвя брашното? Кокосовото брашно се подготвя от изсушената вътрешна част на кокосовия орех. Няма следи от никакви ядки, направено е напълно от чист кокос. След като месестата бяла част се отдели от кокосовия орех, тя се пече при ниска температура, с цел да се изсуши добре, след което се трансформира във тънко брашно.

Ползи за здравето:

- Подпомага метаболизма - високите равнища на здравословни наситени мазнини под формата на средноверижни мастни киселини (MCFA) се употребяват от тялото за сила и спомагат за поддържането на здравословен метаболизъм, уравновесени равнища на кръвната захар и др.;
- С високо наличие на фибри – вътрешността на кокосовия орех, от която се подготвя брашното, доставя 61% диетични фибри за организма;
- Подпомага поддържането на здравословни равнища на кръвната захар - кокосовото брашно е ниска гликемична храна и не покачва равнищата на кръвната захар. Изследвания демонстрират, че консумирането на артикули, съдържащи кокосово брашно, може да помогне, с цел да се понижи цялостното гликемично влияние на храната и да се поддържат постоянни равнища на кръвната захар;
- Подпомага храносмилането - уместно за хора с проблеми с храносмилането, има висока хранителна компактност, може да помогне и за здравето на сърцето. Проучвания демонстрират, че кокосовото брашно има способността да спомага за намаление на " неприятните " равнища на LDL холестеролa и серумните триглицериди.

Дори с малко количество кокосово брашно могат да се реализиран страхотни резултати - единствено 2 супени лъжици кокосово брашно съдържат 5 грама фибри, 8 грама въглехидрати и единствено 60 калории. Това го прави съвършен избор за тези, които следват по-нисък калориен проект за намаляване, следят прецизно приема на въглехидрати и се стремят да усилят фибрите в диетата си.



Кокосово или Бадемово брашно?

И двата типа брашно са доста харесвани поради безглутеновото си наличие, опцията да се употребяват в разнообразни предписания, несъмнено, и поради високото наличие на хранителни субстанции. И въпреки всичко кокосовото брашно предлага повече фибри и по-малко калории спрямо бадемовото. Кокосовото брашно е и чудесна опция за всички, които имат алергии към ядки.

¼ чаша кокосово брашно (около 28 грама) съдържа:
120 калории
4 грама мазнини
4 грама протеин
10 грама фибри
16 грама въглехидрати
2 грама захар

¼ чаша бадемово брашно (около 28 грама) съдържа:
160 калории
14 грама мазнини
6 грама протеини
3 грама фибри
6 грама въглехидрати

Кокосовото брашно и бадемовото брашно основават огромни покрития за протеини, само че имат разнообразни текстури и качества, когато се подготвят. Бадемовото брашно нормално е ронливо, по-твърдо и има по-силен усет. Кокосовото брашно пък всмуква повече вода, по-плътно е и основава по-мек артикул. Можете да употребявате и двете брашна дружно, с цел да създадете доста здравословни безглутенови предписания. Винаги можете да експериментирате, откривайки разнообразни способи за потребление и нови усети.

Какво да приготвим с кокосово брашно? – кокосовото брашно може да се употребява в приготвянето, както на сладки, по този начин и на солени предписания. Особено уместно е за хлябове с по-гъста текстура, мъфини, бисквити, палачинки, браунис, кексове и други.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР