На пътниците, пристигащи от Тайван в Китай ще бъде забранено

...
На пътниците, пристигащи от Тайван в Китай ще бъде забранено
Коментари Харесай

Китай забранява наричането на Covid-19 Ухански вирус.

На пасажерите, идващи от Тайван в Китай ще бъде неразрешено влизането в страната, в случай че показват отрицателни резултати от проби за ковид, в които последният е наименуван „ Ухански вирус “ вместо с формалното си название, обещано от Световната здравна организация, или с късата му форма – Covid-19.

Новата мярка бе оповестена по-рано тази седмица от China Southern Airlines, Air China и Shenzhen Airlines, които реализират полети от и до Тайван.

Според самолетните компании, даже в случай че пасажерите показват негативни резултати от проби, влизането в Китай ще бъде отказано, в случай че някъде в документите се загатва името на китайския град, от който потегля вирусът.

„ СЗО към този момент разгласи формалното название на заболяването – „ Coronavirus disease 2019 “ или съкращението му – „ COVID-19 “. В тази връзка съветваме пасажерите да заобикалят злоупотребата с други имена, тъй като в противоположен случай ще получат отвод за влизане в страната “, разгласи China Southern Airlines в своя тайвански уеб страница.

Междувременно от Air China и Shenzhen Airlines бе адресирано уведомление до тайванските туристически организации, в което се акцентира, че използването на думи като „ Ухански вирус “ или „ Вирус от Ухан “ са неразрешени за приложимост в резултатите от тестванията.

От 12 октомври пасажерите, идващи в Китай от Тайван, би трябвало да показват негативни проби 72 часа преди да се качат на полета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР