На първото си заседание като председател на Държавно-обществената комисия по

...
На първото си заседание като председател на Държавно-обществената комисия по
Коментари Харесай

Младен Маринов председателства заседанието на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението

На първото си съвещание като ръководител на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването министърът на вътрешните работи Младен Маринов направи предложение да бъде основан Национален действен център по пътна сигурност, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В центъра да бъдат включени специалисти от Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие (в частност Агенцията за пътна инфраструктура) и МТИТС (в частност ИААА). Това да бъде чисто оперативно звено, което да работи 24 часа, 7 дни в седмицата и да бъде за сметка на кадровия капацитет и запас на трите министерства. Според министър Маринов центърът ще даде резултати неотложно, защото концепцията е в действително време с наличния запас да бъдат координирани дейностите и разпределяни силите на министерствата, имащи отношение към организацията на пътната сигурност. Вътрешният министър даде образец с към този момент съществуващото оперативно звено в Министерство на вътрешните работи, което сплотява полиция, Национална агенция за приходите, митници - ситуираният в ГДБОП Междуведомствен координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари, който дава отлични резултати, работейки с всички териториални структури.

Създаването на оперативно звено по пътна сигурност ще даде опция да повишим успеваемостта от средствата и пълномощията, с които разполагат нашите министерства, добави Младен Маринов. В рамките на съвещанието бе разисквана визията на министерствата на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството и на превоза, осведомителните технологии и известията по отношение на политиката по обезпечаване на сигурността на придвижването. Обсъден бе план на ограничения за възстановяване на сигурността на придвижването до 2020 година, в осъществяване на задачата, сложена в Националната тактика за възстановяване на сигурността на придвижването през интервала 2011-2020 година Коментирани бяха и ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи през зимния сезон, както и предложение за финансиране на планове от фонд „ Безопасност на придвижването “.

Участниците в комисията показаха безапелационната позиция, че напъните на всички институции, ангажирани с този проблем, би трябвало да се съсредоточат върху ограниченията по този начин, че да проличава ангажираността на всички институции. Превенцията и опциите за вложение на повече запаси за запазване живота на участниците в придвижването по пътищата би трябвало да бъдат водещи, бе заключението на специалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР