На официална церемония Общественият борд на TELUS International Europe обяви

...
На официална церемония Общественият борд на TELUS International Europe обяви
Коментари Харесай

Общественият борд на TELUS финансира НПО-та със 150 000 лв.

На публична гала Общественият ръб на TELUS International Europe разгласи финансирането на 25 плана на неправителствени организации, адресиращи проблеми в областта на обучение, околна среда и опазване на здравето. Връчените чекове за 2018 година са на обща стойност от 150 000 лв..

Сред отличените тази година планове, тези в региона на опазването на здравето и образованието са най-вече. Финансираните организации са определени измежду общо 277 планови оферти, които са кандидатствали за поддръжка през годината.

„ Всички отличени планове по извънреден метод способстват за подобряването на средата към нас - образец е планът „ Национална школа по химия” на Сдружение на олимпийските тимове по естествени науки, които се завърнаха с комплект от златен, сребърен и бронзов орден от интернационално съревнование. Благодарение на обезпечената поддръжка от Обществения ръб, към средата на 2018 година програмата АВLЕ Mentor свърза над 1000 възпитаници с ментори от разнообразни професионални сфери”, споделя Ксавие Марсенак - Заместник ръководител на Обществения ръб на TELUS International в България.

По време на церемонията бяха връчени грантове към обществено значими планове на фондации, измежду които „ Очи на четири лапи “, „ Синергиа “, „ Образование без раници “, „ Детски книги “, „ Национален алианс за работа с доброволци “ и други В осъществяване на плановете са достигнати деца и младежи в над 15 града в страната, измежду които Варна, Плевен, Самоков, Трън, Вършец и Благоевград. Гост на събитието беше и заместител - кметът на Столична община - Дончо Барбалов, който връчи чека на една от подкрепените организации.

В България Бордът е учреден през 2015 година и негов ръководител е Левон Хампарцумян, а измежду членовете му са Красимира Величкова, шеф на Български дарителски конгрес, Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Магдалена Малеева, създател на gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен шеф на River Stixx Capital, Нели Радева, създател и ръководител на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР