На община Бургас е наложена финансова корекция в размер на

...
На община Бургас е наложена финансова корекция в размер на
Коментари Харесай

На Бургас са наложени финансови корекции по ОП „Развитие на човешките ресурси“

На община Бургас е наложена финансова промяна в размер на 3008,80 лв. по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “.

Това декларира министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Става дума за програмния интервал от 2007 до 2013 година Корекциите са наложени по план, по който общината е бенефициент - „ Общинско обществено дружество Морски знаци-Бургас. Нови благоприятни условия в поддръжка на общественото включване “. По него са изплатени 245 332,43 лева

Причината за наложената промяна са пропуски при избора на реализатор на процедурата /за 2 358,67 лева./. В резултат на осъществената инспекция от Сертифициращия орган – Национален фонд са наложени още 650,13 лева санкция.

При обзор на отчетната документи по окончателното искане за заплащане е открито, че са верифицирани разноски за двама от членовете на екипа за организация и ръководство на плана, които са в същото време чиновници на Общината. По закон те не могат да получават спомагателни хонорари по процедурата.

Министър Петков показва, че през посочения интервал по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ в черноморската община са осъществени 6 плана на обща стойност 2 251 228 лв.. Целта на множеството от тях е да основат по-благоприятни благоприятни условия за живот на децата и младежите с увреждания /на стойност 505 462,12 лева./, както и да подобрят обществените услуги за децата в риска посредством разкриването на център за настаняване от фамилен вид /на стойност 146 236, 76 лева./ и други
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР