На нея присъстваха областният управител Ива Радева, заместник-кметовете Радостин Танев

...
На нея присъстваха областният управител Ива Радева, заместник-кметовете Радостин Танев
Коментари Харесай

Министър Стойчева: В Стара Загора ще се изгради една от осемте во...

На нея участваха регионалният шеф Ива Радева, заместник-кметовете Радостин Танев и арх. Мартин Паскалев, зам.-ректорите на Тракийския университет доцент Емил Славов и проф. Дарина Заимова и изпълнителният шеф на Индустриална зона " Загоре " Радослав Танев.

 

" Работим интензивно, с цел да привличаме стратегически вложители, които да поддържат развиването на нови технологии, на браншове с висока добавена стойност, в основата на които са хората и геният на България ", съобщи министър Стойчева.

 

Тракийският университет е координатор на плана " Захир ", по който ще се влагат 32 млн. лева за построяването на първата атомна котловина в България. На срещата проф. Заимова заяви, че през днешния ден с Европейската комисия са подписали контракта за половината от финансирането по плана в размер на 16 млн. лева Министерство на нововъведенията и растежа ще обезпечи още 16 млн. лева по Програмата " Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна ".

 

 На срещата в общината бяха разисквани и ограниченията за привличане на вложители в района на Стара Загора. Министърът напомни, че белгийската компания " ABEE "  заяви капиталово желание да влага над 1 милиарда евро в три огромни плана в Стара Загора, Бургас и Пловдив. В Стара Загора се възнамерява да се построи цех за произвеждане на ново потомство акумулатори за автомобилната промишленост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР