На Национално съвещание на партията беше представено коалиционното споразумение, което

...
На Национално съвещание на партията беше представено коалиционното споразумение, което
Коментари Харесай

Борисов призова съпартийците си да дадат още един шанс на екипа, ...

На Национално заседание на партията беше показано съдружното съглашение, което ГЕРБ предлага на ПП-ДБ.

Борисов посочи, че в България има огромно разделяне в обществото, а едни пресрочни избори ще го усилят още повече като евроатлантическите партии поотделно ще бъдат доста по-слаби, в сравнение с дружно.

 

" На 3-ти март страната и народа демонстрираха едно чудовищно огромно разделянето. То идва от Шипка. Ние, като партия, спасихме 3-ти март като народен празник, само че нашият ръководител беше освиркван там. От ПП-ДБ никой не се появи. Сиреч, там се появиха проруските партии и националистическите партии и си пролича разделянето по тази ос. А от другата страна на оста, останахме ние, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Отивайки на избори, би трябвало да сме наясно, че това разделяне ще се разтрои като разделяне, тъй като даже ние, като евроатлантическа коалиция, ще сме разрушени между тях, а поотделно ще сме доста по-слаби в борбата за геополитическата ориентировка за България " посочи той.

Вицепремиерът Мария Габриел съобщи, че за последните 9 месеца ГЕРБ няма чувството за равнопостовеност в държавното управление и във вземането на решения, както и при носенето на отговорност за свършеното и несвършеното. Затова от ГЕРБ оферират написан механизъм за взимане на решения в ръководството.

 

" Няма по какъв начин да се съгласим всичко положително да се приписва на ПП-ДБ, а всичко несвършено или недобро да се приписва на ГЕРБ. Фактите приказват друго.

 

България има потребност от устойчиво ръководство, само че то е допустимо единствено с ГЕРБ-СДС. България има потребност от законодателна стратегия, само че тя е допустима с експертизата на ГЕРБ-СДС в Народното събрание. Има потребност от управническа стратегия, в която целите на хората и районите в България се слагат наедно с тематиките за промяна в правосъдната власт, антикорупционната промяна и промяната в службите за сигурност. Искаме и освен това - действително използване на правилата на отговорност, бистрота и гласност. Затова желаеме да има явен механизъм за взимане на решения ", сподели тя.

 

Съвещанието откри заместник-председателят на партията Томислав Дончев, който дефинира ротацията в този ѝ тип като по-скоро безсмислена. По думите му предлагането на ГЕРБ е финален късмет настоящето ръководство да продължи.

" Най-големият проблем е, че стигнаха до такава степен да разделят жителите на верни и неправилни. Ако подкрепяш една партия си верен, в случай че подкрепяш друга - си погрешен. И до момента в който аз имам задоволителен опит да не се наскърбявам на това, аз няма да разреша да наскърбяват вас на неправилни жители и неправилни политици.

 

Боя се, че сега ротацията - в този ѝ тип, е безсмислена или по-скоро безсмислена. Нещата не могат да продължат по този начин. Не можем да допуснем Министерски съвет да е нещо приблизително сред стажантска стратегия и туристическа организация. Не можем да допуснем Мария да я държим като пленник да се изяснява за този или оня министър ", съобщи Дончев.

Той посочи, че предварителните избори са вид за излаз от тази обстановка, само че това не е добре за страната.

" Има вид в цялата страна да се вкара ред - кой получава властта и кой я употребява и има потребност от явен механизъм да се вкара ред. Има потребност от късмет, финален късмет нещата да станат естествени, да има ред и правила и гаранции, че държавното управление ще работи и ще има резултати ", съобщи Дончев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР