На националния фестивал на малките театрални форми във Враца се

...
На националния фестивал на малките театрални форми във Враца се
Коментари Харесай

Раздадоха наградите на фестивала на камерните театри във Враца

На националния фестивал на дребните театрални форми във Враца се включиха 6 постановки от разнообразни елементи на страната. Председателстваното от доктор Ина Божидарова жури разгласи премията за постановка на Стилиян Петров за спектакъла „ Нирвана” на Театър 199 от София. Призът за сценография е за Никола Тороманов, за същата режисура. За костюмография отличена бе Анна Шопова за спектакъла „ Оркестър Титаник” на Родопски трагичен спектакъл „ Николай Хайтов” от Смолян.
За женска и мъжка роля наградените са Радина Кърджилова и Деян Донков, които са актьорите в „ Нирвана “, както и Емилия Ованесян за спектакъла „ Оркестър Титаник” и Стефка Янорова за „ По- студено от тук” на столичния спектакъл „ Българска армия„. С приз за мъжка роля бе награден и Деян Жеков за спектакъла „ Престъпление и наказание” на врачанския спектакъл.
Наградата за музикално осъществяване онлайн, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, бе за актьорския състав на „ Оркестър Титаник”-Смолян. Отличени бяха и постановките част от Международния фестивал на NETA. Председател на журито бе Драган Яковлевич от Сърбия. За изцяло зрелище премията е за „ Човекът от Подолск” от Дмитрий Данилов, режисьор Васил Василев на плевенския спектакъл „ Иван Радоев”.
Специална премия за млади актьори получиха Георги Трайков и Никола Костадинов в „ Умирай мъжки” от Алдо Николай, режисьор Кире Георгиев на спектакъл „ Антон Панов”, Струмица. Голямата премия „ Благой Стефановски” бе присъдена на артиста Огнян Симеонов за облика на Порфирий Петрович от „ Престъпление и наказание” по Фьодор Достоевски, режисьор Дамян Тенев, режисура на врачанския спектакъл.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР