На много места днес отново преваля и прегърмя. До 18.00

...
На много места днес отново преваля и прегърмя. До 18.00
Коментари Харесай

Най-много е валяло в Лом - кога ще спре дъждът

На доста места през днешния ден още веднъж преваля и прегърмя. До 18.00 часа, най-голямо е количеството на дъжда в Лом - 20 литра на квадратен метър, в Ловеч е 10, а във Видин 8 литра. Това са количества, измерени в синоптичните станции, само че отвън тях е изцяло допустимо да има и по-големи количества, има и радарна информация за местни градушки.

В околните часове облачността ще намалее и небето ще се обясни. Вятърът ще бъде слаб от запад, само че до сутринта в доста региони ще стихне.

Утре ни чака повече слънце, само че и следобедни валежи - денем дъждът и гръмотевиците ще са основно над Северозападна България, през нощта против вторник в доста региони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

Ще има и гръмотевици. Максималните температури на следващия ден ще бъдат сред 23 и 28 градуса, по морския бряг - сред 19 и 25 градуса. Температурата на морската вода е от 13° градуса по северното Черноморие до 17° на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин мощен до плевел вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 2000 метра ще е 10°, а в курортите следобяд ще е от 15 до 21 градуса.

Типично пролетно ще бъде времето в Западна и Централна Европа - с краткотрайни, тук-там интензивни и обилни по количество валежи, съпроводени от гръмотевични стихии.

Относително по-хладно ще се задържи в западната част от континента, а на юг и на изток температурите ще са по-високи. Над по-голямата част от Южна Европа ще бъде без превалявания. Изключение ще прави северната част от Балканите , където още веднъж кратковременно ще превали, по-значително - в крайните северозападни региони.

У нас през идващите три дни - към и след обяд ще има купеста и купесто-дъждовна и още веднъж валежи, тук-там и гръмотевици. Температурите ще стартират гладко да се намаляват - изначало в Северна България, а в сряда захлаждането ще обхване и Южна България.

В четвъртък ще нахлуе още студен въздух и температурите в доста региони ще останат под 20 градуса.

В петък вероятността за превалявания е дребна, сутринта ще е хладно, само че дневните температури ще стартират да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР