На места в Дунавската равнина, Източна България и котловините тази

...
На места в Дунавската равнина, Източна България и котловините тази
Коментари Харесай

Последен слънчев ден, идат мрак и дъждове

На места в Дунавската низина, Източна България и котловините тази заран още веднъж ще има мъгли, които ще се задържат до към обяд. Облачността ще продължи да се усилва и през втората половина на деня на обособени места в южните и планинските региони ще има слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури през днешния ден ще са от 15° до 20°, в София - към 17°.

Мъгливо ще бъде и на морския бряг в утринните часове, а след обяд и там облачността ще се усилва, само че единствено на обособени места, основно в южните региони, е допустимо да превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са от 19° до 21°, колкото е температурата и на морската вода. Вълнението на морето ще бъде едва.

Облачно ще е времето и в планините. Слаби превалявания ще има единствено на обособени места, основно в Родопите и централните елементи на Стара планина. Температурите по най-високите върхове ще доближат към градус-два над нулата, в курортите – от 11° в Боровец до 16° в Банско, на Алеко – към 7°. Ще духа слаб до сдържан най-вече южен вятър.

Облачно и с превалявания ще бъде времето и през идващите дни. В четвъртък в югоизточните региони има нараснала възможност за обилни количества. В петък ще вали единствено на обособени места, а в събота към този момент допълнително региони от страната. Сутрешните температури едва ще се покачат, а дневните ще се намалят с 2-3 градуса. Захлаждането ще продължи и в неделя, когато ще превалява към момента в Североизточна България. В останалата част от страната облачността ще се раздра и ще намалее.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР