На Международния ден на труда хората по света издигат глас

...
На Международния ден на труда хората по света издигат глас
Коментари Харесай

Йотова в Първомай: Нуждаем се от сила и обединение, за да започнем разговора за бъдещето на България

„ На Международния ден на труда хората по света издигат глас за повече правдивост, взаимност, заслужен труд и почтени приходи. На днешния празник би трябвало да създадем трезва преценка какъв свят ще оставим на децата си. Трябват добре готови политици, амбициозни хора, които умеят да гледат години напред. Да оставим диалога за предишното, който постоянно водим с много нечисти намерения. В навечерието на националните и европейските избори се нуждаем от мощ и обединяване, с цел да стартираме дружно диалога за бъдещето на България, по какъв начин да задържим децата си в Родината, с цел да не чезне тя. “

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към жителите и гостите на Първомай , където беше посетител на празника на града и откри 51-ите Майски културни тържества. В приветствието си тя уточни, че това е единственият град в света , който носи името на днешния празник. Тя означи, че Първомай притегля доста туристи с богатия си целегодишен културен календар, с античната си история и прелестната природа.

„ С Първомай са свързани бележити български персони. Тази година се навършват 120 години от рождението на един от най-тънките познавачи на българската психика писателя Георги Караславов. Наред с прелестните си творби той ни завеща и едно умно обръщение, което би трябвало да помним – когато един народ се бори за своите съдбини и се вдигне да пази правото си, мъчително можеш да тръгнеш против него и да го спреш “, съобщи вицепрезидентът.

Йотова поздрави кмета Николай Митков, цялото общинско управление и жителите на Първомай, че с общи старания, упоритост и сила градят дружно този хубав край на България. Тя посочи специфичната грижа за учебните заведения и детските градини, за възрастните хора в общината.

„ Да се опитаме да избягаме от злободневието и да надникнем в бъдещето, с цел да не забравяме най-важното – смисъла. А той е в нашите деца и това, което им оставяме “ , акцентира вицепрезидентът.

Радев: 1 май е въплъщение на просветеното общество

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР