На масата на френския президент никога“ няма да ви поднесат

...
На масата на френския президент никога“ няма да ви поднесат
Коментари Харесай

На масата в Елисейския дворец

На масата на френския президент „ в никакъв случай “ няма да ви поднесат домати през декември, бели трюфели от Италия, нито испанска шунка, колкото и качествена да е тя: „ Задачата ми е да разпространявам типично френските артикули “, споделя Гийом Гомес – основният готвач на президентството, който е от испански генезис.

Важно място на бюрото му заема „ първият френски чер пипер “, донесен от остров Реюнион в Индийския океан. „ Той не е най-хубавият в света, само че е френски и това е изцяло задоволително “, изяснява за Агенция Франс Прес този ухилен и сладкодумен 40-годишен мъж. От 2013 година той управлява кухните на френското президентство, в които е работил през военната си работа.
Страстен последовател на обичайните френски аграрни артикули и гастрономическо ноухау, които предава в книгите си с „ Уроци малко по малко “ за възрастни и деца или посредством многочислени организации, Гомес е покровител на „ неелитистката “, сезонна и налична за всички кухня.

Излишно е да питаме този обичан на медиите началник за усетите на президента Еманюел Макрон или предшествениците му: той не приказва за това в никакъв случай.

Майстор-готвачът от испански генезис, най-младият притежател в историята на извънредно влиятелната купа „ Най-добрият служащ във Франция “ за 2004 година, избира да споделя по какъв начин „ разпространява френското земеделие “ в чиниите на президентския замък.

Шунката „ Хабуго “ е може би най-хубавата в света, обичам да я хапвам в Испания, само че на масата в Елисейския замък в никакъв случай няма да я видите “, твърди ни той. „ Във Франция има хора, които вършат доста хубава шунка “. Същото се отнася за високоценения бял трюфел от Пиемонте, Италия: Никога не бих го употребявал.

Като цяло „ се яде по-малко, не се остава по шест часа на масата, към този момент не се сервират три предястия, три съществени ястия и три десерта, шест типа риба и дванайсет прибора, както се е правело преди “, добавя Гомес. А в чинията на мода са напълно простите артикули. Запеченият праз със стриди на Ерик Фрешон е „ велико ядене, което търпи развиване “. Преди 3 години „ никой не би ял праз в ресторант с три звезди на Мишлен “, акцентира майстор-готвачът на президента.

Българска телеграфна агенция, със съкращения от „ Франс прес ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР