На летището Бурже край Париж се открива международното авиационно изложение

...
На летището Бурже край Париж се открива международното авиационно изложение
Коментари Харесай

Авиошоу във Франция: Самолет на водород, летящи таксита и модерни дронове

На летището Бурже край Париж се открива интернационалното авиационно ревю - едно от най-големите събития за международната авиоиндустрия. На него се показват към 50 страни и са предстоящи над 300 000 гости.

Летящи таксита, бойни дронове и самолети с водородни мотори ще омаят гостите на интернационалния авиосалон в Бурже, който отваря порти за 54-и път след четиригодишно спиране поради рецесията с Covid-19. Тазгодишният салон е събрал 2500 изложители от целия свят, а новите чудеса на авиотехнологиите припомнят по едно и също време за войната и за екологичните битки.

При отсъствието на Русия продукцията на Съединени американски щати ще се открои с 13 нови летателни машини. Франция също показва новото си знамение: дрона Аарок, който е съществено предизвикателство за пазара.

Екологично чистите горива са една от централните тематики на салона - френският президент Макрон дава обещание милиони евро за развиване на авиоиндустрия със зелена сила.

Една от сензациите е водородният аероплан " Драгонфлай ", предопределен за учебни заведения за водачи. Вдъхновяващо е и летящото такси Миднайт - фантазията на Париж за олимпийските игри следващата година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР