На Кумбре Виеха се е отворил нов кратер, който не

...
На Кумбре Виеха се е отворил нов кратер, който не
Коментари Харесай

Отмениха полети заради вулканичния облак над остров Ла Палма

На Кумбре Виеха се е отворил нов кратер, който не изригва лава, а единствено газове. Заради вулканичния облак, който се е образувал, няколко самолетни компании анулираха полетите си до канарския остров Ла Палма, до момента в който изискванията " разрешат да летят при цялостна сигурност ".

Националният географски институт е записал 13 трусове на острова през последните часове.

Служба за незабавна помощ на Канарските острови предложи на популацията да предприеме превантивни ограничения като унищожаване на огромни предмети. На част от изселените в сряда беше разрешено да се върнат с защита и да съберат част от движимостите си, най-много документи, предава БНР.
свързани новини2639на 03.10.2021
В момента се основава указател на потърпевшите от изригването на вулкана, с цел да се координира по-ефективно помощта от централното държавно управление и от локалните управляващи.

Регионалният министър председател на Канарските острови Анхел Виктор Торес удостовери, че администрациите поставят всички старания за по-бързото възобновяване на кварталите, домовете и бизнесите, наранени от изригването на вулкана. Застрахователите към този момент изплащат първите 725 000 евро на над 400 души, изгубили къщите и бизнеса си.

Над 4 милиона евро са събрани до този миг от дарения. В четвъртък ще дойдат и първите 18 сглобяеми къщи, част от обещаните 207. Пряка помощ от 3 000 евро ще получат и студентите, който са потърпевши от естественото злополучие.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР