На кратка церемония от 11:30 часа той ще връчи нови

...
На кратка церемония от 11:30 часа той ще връчи нови
Коментари Харесай

Демерджиев връчва нови пистолети на служители на ГД „Гранична полиция“.

На къса гала от 11:30 часа той ще връчи нови револвери на чиновници на Групово дело „ Гранична полиция “.

 

В осъществяване на един от водещите цели на управлението на Министерство на вътрешните работи, за обезпечаване на нужното съоръжение на чиновниците са закупени общо 800 револвера. Те ще бъдат разпределени за потребностите на униформените в страната.  Общо 100 са планувани за граничните служители на реда в РДГП-Елхово.

 

По време на годишния доклад на ГДГП през март министър Демерджиев означи, че от началото на годината се следи нарастване с над 40% на миграционния напън в съпоставяне със същия интервал на предходната и „ в случай че желаеме да спрем вълната, която се надига, би трябвало да вложим всички свои старания “. Вътрешният министър уточни, че следва назначение на още 1260 гранични служители на реда, ще продължи и съдействието на Министерството на защитата, както и поддържането на непрекъсната връзка с турската страна. 

 

През 2022 година са  предотвратени над 168 000 опита за нелегално влизане в страната. Българските гранични управляващи са задържали 2298 жители на трети страни на вход на външни и вътрешни граници, което демонстрира нарастване с 66% по отношение на миналата година. За нелегално влизане отвън зоната на граничните пунктове са арестувани 1915 лица, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт - 383 лица. Най-много от арестуваните за нарушение на държавната граница са жителите на Сирия, Афганистан, Ирак, Мароко и др, сочат данните от годишния доклад. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР