На кортовете на Тенис център „Санта Марина“ в едноименния ваканционен

...
На кортовете на Тенис център „Санта Марина“ в едноименния ваканционен
Коментари Харесай

Турнирът Санта Марина Джуниър Къп почна в Созопол

На кортовете на Тенис център „ Санта Марина “ в едноименния ваканционен комплекс в Созопол започнаха срещите от интернационалния шампионат по тенис за юноши и девойки до 18 години „ Санта Марина Джуниър Къп “. Състезанието, включено в календара на интернационалната федерация по тенис ITF, се организира за трета поредна година в Созопол.

При юношите подложен под №1 в главната скица ще бъде Диан Недев, следван от Константин Жженов (Русия), Драгош Петре Попеанга (Румъния), Васил Димитров и така нататък При девойките съгласно класирането им в ранглистата фаворитки са миналогодишната шампионка Денислава Глушкова, Йозлем Услу (Турция), Силвия Мария Костаче (Румъния), Ралица Александрова.

Общо над 90 състезатели от 11 страни вземат участие в шампионата „ Санта Марина Джуниър Къп “ до 18 година Той важи за международната класация на ITF в тази възрастова група, като спечелилият ще вземе 30 точки, финалистът 18 и така нататък

В почналите през днешния ден квалификации играят 12 български представители при юношите и 17 при девойките. Директно в главната скица с помощта на класирането си в ранглистата или с „ уайлд кард “ са още 15 юноши и 17 девойки от България.

„ Санта Марина Джуниър Къп “ до 18 година е предпоследният интернационален шампионат за годината в богатия календар на Тенис център „ Санта Марина “. Веднага след него тук ще се организира и шампионат за дами от календара на ITF с награден фонд 15 000 $.

По-рано през годината имаше интернационален шампионат и за мъже с награден фонд 15 000 $, интернационален шампионат за юноши и девойки до 14 години на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни шампионати от календара на БФТ, от веригата „ Киндер + “, голям брой шампионати за деца и фенове. Календарът на Тенис център „ Санта Марина “ се организира със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно населено място „ Санта Марина “ в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична панорама към морето. В последните четири години в тенис курорта са извършени над 50 влиятелни национални и интернационалните надпревари, над 1000 състезатели от повече от 50 страни са взели присъединяване в шампионатите в Созопол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР