На контролно-пропускателния пункт Торфяновка на границата на Русия с Финландия

...
На контролно-пропускателния пункт Торфяновка на границата на Русия с Финландия
Коментари Харесай

Мобилизационни контейнери по руските граници събират нежелаещи да воюват

На контролно-пропускателния пункт " Торфяновка " на границата на Русия с Финландия в Ленинградска област е открит мобилен пункт за готовност.

По-рано сходен боен комисариат беше открит на граничния пункт Горни Ларс на руско-грузинската граница.

След оповестяването на мобилизацията в Русия на 21 септември по границите с Грузия, Казахстан и Финландия се образуваха големи опашки и тапи, а руснаците бягат от страната от боязън да не бъдат призовани на военна работа.

Ръководителят на Северна Осетия Сергей Меняйло, където се намира граничният пункт с Грузия, подписа разпореждане, с което не разрешава влизането на транспортни средства от други райони на Руската федерация в републиката. Очевидно това се дължи на големите опашки по границата.

Указът също по този начин предписва да се провеждат пунктове за храна, отопление и отмора на местата за всеобщо събиране на хора и да се обезпечат " подобаващи санитарно-хигиенни условия " на границата с Грузия за жителите.

На руско-грузинската сухопътна граница има запушване с дължина над 30 километра, в което са паркирани няколко хиляди автомобила. Времето за секване на двете граници се пресмята на шест дни, като има и опашка от хора, които желаят да преминат границата пешком.

Подобна е обстановката и на границата с Казахстан - руснаците са почнали да строят " шатри " от пръчки и целофан на край контролно-пропускателен пункт " Тьоплое ", да палят огньове и да си готвят храна напряко в полето. Чакането на опашката за овакантяване на Русия лишава дни.

Междувременно ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин съобщи, че се изготвят описи на хората, които напущат съветската граница. Той не посочи с каква цел се прави това.

" В момента изготвяме описи на всички, които чакат да заминат. Да не си мислите, че отпътуват и никой не вижда кой и за какво отпътува? " - сподели Володин.

Той разяснява и документа, в който Русия е наречена " страна-окупатор " и който руснаците трябвало да подпишат при влизане в Грузия.

Гражданите, които са напуснали Русия в посока Грузия и са подписали документ на границата, с който признават Русия за окупационна страна, са направили закононарушение против страната си. " Може би е добре, че тези, които са подписали този документ, са си тръгнали. Няма потребност да ги задържаме. Те към този момент са се предали. Но би трябвало да кажем: те неведнъж са направили закононарушение по отношение на своята страна, своя народ и в случай че възнамеряват да се върнат, ще бъдат осъдени съгласно закона ", сподели Володин.

Той също по този начин предложи всички изоставени от бягащите от готовност по границите коли да бъдат излъчени на фамилии на към този момент служещи в армията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР