На командването на руската армия е бил поставен нов срок

...
На командването на руската армия е бил поставен нов срок
Коментари Харесай

Военен анализатор: До две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята

На командването на съветската войска е бил подложен нов период за постигането на победи на фронта в Украйна. Това увери военнополитическият анализатор от групата " Информационна опозиция “ Александър Коваленко, предава УНИАН.

По думите му срокът е съкратен до две седмици. Основните цели на съветските сили са Авдеевка и прочистването на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са избрани като вторични цели, завладяването им е отсрочено за втората половина на 2024 година.

" По-рано беше известно, че Путин персонално начерта границите за реализиране на задачите преди началото на изборите в Русия. Но диктаторът е капризна персона и желае да опакова посланието до Федералното заседание в победна опаковка, написа " Фокус ".

Посланието на Путин до Федералното заседание, което като цяло ще зависи директно от обстановката в зоната на бойните дейности, може да бъде анулирано, в случай че всичко върви зле. И в случай че това се случи, тогава ще се търкалят глави, в метафоричен смисъл. При това първият, който ще отлети за Сирия, е военачалник Теплински, който от предходната година е в устите на хората в Кремъл “, отбелязва Коваленко.

В тази връзка, съгласно специалиста, се чака сериозен напън върху Авдеевка. Руснаците там ще нападат с пехотен съставен елемент в северния и североизточния бранш на бойното поле.

" Концентриране на всички старания върху градските борби. За да се усили натискът, акцентът на тактическата авиация ще бъде навръх Авдеевско направление. Ще изравнят всичко, което може да се употребява за защита в града. Т.е. през идващите две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята “, предвижда Коваленко.

В същото време съветските сили ще пестят от механизирания съставен елемент, счита наблюдаващият. Според него към този момент няма да има щурмове с техника като тези, които се следиха през октомври-ноември 2023 година.

Коваленко оцени и обстановката на левия бряг на Днепър в Херсонска област. " Руското командване има намерение да докара потреблението на тактическа авиация до равнището на декемврийския случай със Су-34.

Миша (Михаил Теплинский) в действителност не желае да върви в Сирия и да управлява паради някъде покрай Кобани и по тази причина ще поемат опасности. Освен това Днепърската формация войски е натрупала много порядъчен механизиран съставен елемент на левия бряг и в името на задачата те могат да пожертват 10%-20% от него, само че да пробият плацдарма “.

В същото време руснаците отсрочват опитите за завладяване на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецк " за след изборите “. Според проектите на Москва след завладяването на Авдеевка ще бъде направена дълга пауза за възобновяване на боеспособността, споделя специалистът.

" Но в това време от Авдеевската формация част от силите и средствата, в частност от групировката войски " Център “, ще се върнат към оста Лиман-Купянск, само че не към Лиманското направление, а за подсилване на Западната формация войски на Купянско направление “, убеден е Коваленко.

В региона на Часов Яр руснаците ще се съсредоточат върху основаването на удобни условия за нахлуване, при което посредством готовност ще бъдат образувани нови елементи, означи Коваленко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР