На кисело мляко, което се точи като желе, е попаднал

...
На кисело мляко, което се точи като желе, е попаднал
Коментари Харесай

Откриха българско кисело мляко, което се точи като желе. Опасно ли е това? |

На кисело мляко, което се точи " като желе ", е попаднал консуматор, който разгласява видео в You Tube.

" Страхотно кисело мляко! Такова никой не е ял до момента - споделя той и бръква във втора кофичка, в която консистенцията е същата - желе, по думите му. - В тази кофичка имаше отново такова желе и си помислих, че е развалена кофичката. "

Човекът отваря нова кофичка пред камерата. Годността на млякото в нея съгласно етикета е 21 септември 2020 година Уточнява, че датата е 10 септември. Какво вижда?

" Отваряме и от горната страна няма проблеми. Обаче като махнем горния пласт и отиваме на желето. Страхотно! Такова мляко до момента не съм ял, няма и да го пробвам " - споделя той в края на видеото.



На какво би могла да се дължи смяната и рисково ли е млякото-желе за организма? С тези въпроси се обърнахме към молекулярния биолог и вирусолог, специалист по сигурност на храните и съветник на „ Активни консуматори “ .

Причините биха могли да са три: влагането на някои закваски, които вършат млякото с кремообразна структура; комплициране на температурния режим или замърсяване. Дори и при третия вид действителният риск за човешкия организъм е дребен, изясни доктор Иванов.

OFFNews изпрати питане до компанията на 15 септември. На идващия ден се обадихме, с цел да получим коментар по отношение на видеото. Такъв към момента нямаме, само че при приемане сме подготвени да го публикуваме.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР