На какъв етап е обещаното от кмета Здравко Димитров и

...
На какъв етап е обещаното от кмета Здравко Димитров и
Коментари Харесай

Питат кмета ще обяви ли открита процедура по ЗОП за почистването на Марица

На какъв стадий е обещаното от кмета Здравко Димитров и екипа му - един път преди близо две години и повторно - предишния месец, оповестяване на открита процедура по Закон за обществените поръчки за почистването на коритото на река Марица?

Питането внасят на днешната сесия общинските съветници от ДБ- Пловдив.

След съвсем две години опити на заобикаляне на закона, отговор от община Пловдив ще бъде ли почистено коритото на река Марица в мандата на Здравко Димитров, към момента няма. Само обещания, че ще бъде готова и извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки, с която най-сетне да се почисти коритото на реката, чието положението фрапантно се утежнява, декларират съветниците от Демократична България.

Същевременно, поръчката от месец юли за проучване на коритото и планиране на почистването на реката, стои без придвижване с неотворени ценови предложения, макар съществуването на 6 предложения от участници, припомнят съветниците.

Кога ще бъдат отворени ценовите оферти по въпросната поръчкаи какъв различен механизъм плануват кметът Здравко Димитров и екипът му за попречване на същинско бедствено състояние, в случай че не се приготвя открита социална процедура по Закон за обществените поръчки, питат още на днешната сесия на Общински съвет от Демократична България Пловдив.

За повторно в границите на година и половина, кметът на Пловдив Здравко Димитров прави опит да разпореди непосредствено, освен това на една и съща компания, почистването на реката. Обявената на 16 април 2021-година социална поръчка, бе спряна отАгенцията за публични поръчки със мнение, че с цел да употребява непосредствено възлагане, кметът на Пловдив не би трябвало да е бездействал.

На 30 септември, тази година, от Община Пловдив без никакво публично обявяване, оповестиха „ скрито “ отчасти бедствено състояние, поради потреблението на мотиваспешност и пуснаха втора процедура, още веднъж посредством непосредствено възлагане на същата компания. Тя също беше спряна от АОП.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР