На жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да

...
На жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да
Коментари Харесай

СЗО: Забранете алкохола на жените в детеродна възраст!

На дамите в детеродна възраст би трябвало да бъде неразрешено да пият алкохол се споделя в отчет на Световната здравна организация / СЗО /. Последният " Глобален проект за деяние против алкохола ", приканва управляващите в обособените страни, да покачат осведомеността измежду популацията, по отношение на вредата, обвързвана с алкохола, и неговата нездравословна приложимост. Първият план от проекта споделя, че би трябвало да се обърне „ уместно внимание “ на предварителната защита на пиенето при деца, бременни дами и дами в детеродна възраст. С други думи - възбраната за консумация на алкохол, не би трябвало да се лимитира единствено до младежи и бъдещи майки, само че и за дами, които са в детеродна възраст.

Преди дни обаче промишлеността за питиета дефинира предлагането като патерналистско и сексистко. Проектът предизвестява, че пиенето е обвързвано с нараснало утежняване на здравословното положение, неприятно психологично здраве, принуждение, загуба на продуктивност и обтегнати връзки. И прибавя: „ Една от най-драматичните прояви на щета за лица, разнообразни от пиещите, е пренаталната експозиция на алкохол и развиването на фетални нарушавания на алкохолния набор “. Симптомите при деца, изложени на алкохол в утробата на майката, могат да включват неприятен напредък, промени в разнообразни черти на лицето и проблеми с ученето и държанието. Планът предлага сходни вреди да бъдат разгласени посредством интернационален „ международен ден без алкохол / седмица “. В него се споделя: „ Трябва да се обърне уместно внимание на предотвратяването на пиенето измежду деца и юноши. Затова е добре да се предотвратява пиенето измежду бременни дами и дами в детеродна възраст. А също по този начин и да се обезпечи отбрана на хората, сложени под напън поради алкохола “. Мат Ламбърт от английския орган за търговия с алкохол Portman Group съобщи, че е „ извънредно угрижен " от предлагането на СЗО. Той също предизвестява, че пиенето по време на бременност може да докара до „ дълготрайно увреждане на бебето “, като по-високият банкет съставлява максимален риск.

СЗО не разрешава алкохола за дамите сн. Д-р Ричард Пайпър, основен изпълнителен шеф на Alcohol Change UK, сподели: „ Пиенето на алкохол в ранните стадии на бременността, даже преди доста хора да осъзнаят, че са бременни, може да навреди доста на плода ".

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР