На жена от Пловдив ще се наложи да лекува три

...
На жена от Пловдив ще се наложи да лекува три
Коментари Харесай

Жена е с изгаряния заради калъф на мобилен телефон

На жена от Пловдив ще се наложи да лекува три месеца изгаряния на краката си след случай с калъф на мобилен телефон, предава Българска национална телевизия. В него се съдържа гел с брокат, който най-вероятно е изминал върху краката на дамата. Комисията за отбрана на потребителите стартира инспекция по случая, с цел да бъде открито какво съдържа течността.

Дияна към момента не може да повярва, че толкоз публикуван аксесоар може да стане причина да влезе в болница с изгаряния. Подозрителната течност се съдържа в двоен тил на калъфа и в нея се движат разнообразни блестящи частици.

„ Бях седнала на една скамейка и си бях оставила телефона по този начин, защото чаках телефонно позвъняване, при което не ми звънна телефонът, потеглих да се прибирам и когато станах от пейката усетих доста странна болежка сред изгаряния и бодежи ”.

Впоследствие схваща, че не батерията на телефона тече, а калъфът и търси помощ в Спешното. Приета е в болница, където към момента не могат да кажат какво е имало в транспарантния гел на калъфа. Подобни аксесоари се продават без спомагателна информация за произхода и използването им, споделя Дияна.

„ Затова в този момент ще отида и до други магазини, да забележим те по какъв начин ще ми ги продадат. Абсолютно никакви калъфчета, безусловно никаква информация от къде идва, дали има някакъв период, който е за, примерно, най-хубав до еди какъв брой си време прилагане или нещо такова ”.

Подобен на нейния калъф тя към този момент е купила и даде в Комисията за отбрана на потребителите в Пловдив. Обезпокоена е, че сходен гел с брокат се употребява и за детски бележници.

„ По принцип в закона е едномесечен срокът от подаване на жалбата, в този момент обаче в тази ситуация когато към този момент може да се наложи удължение, защото може да се изискат още документи, може да се изисква още информация... до два месеца може ”, разяснява Соня Ореоли от Комисия за отбрана на потребителите.

Пловдивчанката ще лекува изгарянията най-малко три месеца.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР