На извънредно заседание в 13 часа днес народните представители ще

...
На извънредно заседание в 13 часа днес народните представители ще
Коментари Харесай

Какви са предизвикателствата пред кабинета „Денков-Габриел“?

На изключително съвещание в 13 часа през днешния ден народните представители ще гласоподават оферти кабинет „ Денков-Габриел “ . Подкрепа ще има от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те имат общо 132 гласа.

ДПС няма публична позиция по какъв начин ще гласоподава. „ Възраждане “, БСП и Има Такъв Народ разясниха, че ще гласоподават „ срещу “. За да бъде определено държавното управление са нужни 121 гласа при положение, че всички 240 участват в залата.

Подкрепа ще има от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„ Поне е ясно, че кабинетът се ражда, а какъв брой ще просъществува, по какъв начин ще работи – не мисля, че можем авансово да предопределим “, съобщи политологът Румяна Коларова

Журналистът Валерия Велева сподели, че може би за първи път държавното управление се приема без възторзи.

„ Като че ли никой не е удовлетворен от това държавно управление – нито от политическите партии, които го сформират, нито обществеността. Едно държавно управление, натоварено с вътрешно съмнение и спорове “, добави тя.

За да бъде признат кабинетът са нужни 121 гласа

„ Много ще се веселя след всичко, което се изговори, то е цивилизовано, умерено, на положителното образование. От една страна, добре е, че водачите остават в Народното събрание, с едно изключение Асен Василев, въпреки това, хубаво е, че си нямат доверие, тъй като ще се гледат под лупа “, счита журналистът Константин Вълков.

„ И на вербално, и на невербално равнище президентът Румен Радев доста ясно сподели, че това, което се прави не му харесва. Но то не се харесва на прекалено много хора. Липсата на доверие е очеизвадна, по какъв начин ще работят не ми е известно “, съобщи психиатърът и част от Инициативния комитет на Румен Радев доктор Цветеслава Гълъбова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР