На извънредно заседание, насрочено за 24 юли, понеделник, парламентарната комисия

...
На извънредно заседание, насрочено за 24 юли, понеделник, парламентарната комисия
Коментари Харесай

Парламентарната комисия по здравеопазване ще изслуша кандидата за управител на НЗОК в понеделник

На изключително съвещание, планувано за 24 юли, понеделник, парламентарната комисия по опазване на здравето ще организира чуване на претендента за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това заяви ръководителят на комисията и депутат от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов по време на днешното ѝ съвещание.

 

Това се постанова по отношение на признатите правила за избор в зала, където периодите са ясно написани, посочи за Българска телеграфна агенция Ангелов.

 

На 17 юли изтече крайният период за внасяне на кандидатури в Народното събрание по новата процедура, след като при първата не беше определен управител на Здравната каса. Номинацията остана единствено една – на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП–ДБ), които предложиха за поста Станимир Михайлов. 

 

В претекстовете се акцентира, че Михайлов има нужните качества да бъде сполучлив шеф на НЗОК, както и да работи в полза на здравноосигурените жители на Република България, и да способства за публичното доверие към здравната каса.

 

В рамките на провелото се през днешния ден съвещание на отрасловата комисия депутатите гласоподаваха на второ четене проектопромените в Закона за здравното обезпечаване, импортирани от Костадин Ангелов на 11 юли 2023 година Предстои текстовете да влязат за финално разискване в пленарната зала.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР