На извънредна сесия вчера местният парламент прие Правилник за организацията

...
На извънредна сесия вчера местният парламент прие Правилник за организацията
Коментари Харесай

Извънредна сесия на ОБС Благоевград: Ето какво свършиха съветниците / обзор/

На изключителна сесия през вчерашния ден локалният парламент одобри Правилник за организацията и активността на общински съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация с 36 гласа „ За “, 0 „ Против “ и 1 „ Въздържал се “. Решението бе взето на днешното изключително съвещание на Общински съвет Благоевград.

За заместник-председатели на локалния парламент бяха определени: Георги Корчев, Ибраим Зайденов, Давид Петров, Георги Иванов, Иван Станчев и Ваня Кромбоа.

На днешното изключително съвещание бяха гласувани членовете и ръководители на непрекъснатите комисии към Общински съвет Благоевград, както следва:

- Комисия по стопанска система, капиталово поощряване и жилищна политика с ръководител Антоанета Богданова;

- Комисия по бюджет, финанси и европроекти - Милена Бунцева;

- Комисия по опазване на здравето - доктор Калоян Калоянов;

- Комисия по обществена политика - Христо Михалков:

- Комисия за децата, младежта, спорта, туризма и неправителствени организации – Благовест Стоицов;

- Комисия по обучение, просвета и вероизповедания – Василиса Павлова;

- Комисия по устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и превоз и развиване на селските региони, земеделие и горско стопанство - Васил Миладинов;

- Комисия по следприватизационен и следконцесионен надзор - Анна Мазурска;

- Комисия по тъжби и надзор осъществяването на решенията на общински съвет, публичен ред, сигурност и противопоставяне на корупцията и определяне на спор на интереси– Кирил Ваклинов.

За непрекъснат представител на Общински съвет в Областния съвет за развиване на област Благоевград бе определен Димитър Урдев.

На днешното съвещание локалния парламент одобри и предлагането на кмета Байкушев, по отношение на кандидатстване по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG16FFPR002-3. 007 „ Техническа помощ за вложения в Зоологически градини “ по приоритет 3 „ Биологично многообразие “ на Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година.

След оспорвани диспути, чуване на причини от страна на шеф на детска градина и на учебно заведение, присъстващи в залата, с 27 гласа „ ЗА “, 1- „ Против “ и 5 „ Въздържали се “, бе признато предлагането за използване система на делегирани бюджети в детските градини и Център за личностнo и креативно развиване на децата на Благоевград /ЦПЛРДБ/ в Община Благоевград.

Общински съвет Благоевград утвърди и предлагането на кмета Байкушев, с което за ВрИД шеф на „ Паркинги и гаражи – Благоевград “ ЕООД бе определен Бойко Пандурски, който е механически началник в Оперативна програма „ Благоевград строй ремонт “.

С 32 гласа „ За “ локалните парламентаристи гласоподаваха Христо Климентов да поеме ръководството на „ Арт стейдж енд фест “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР