На хакерска атака беше подложен сайтът на Българското национално радио

...
На хакерска атака беше подложен сайтът на Българското национално радио
Коментари Харесай

И сайтът на общественото радио претърпя хакерска атака

На хакерска офанзива беше подложен уеб сайтът на Българското национално радио – bnr.bg, оповестиха от националното радио. 

Източникът към момента не е открит.

Регистрирани са над 2 500 000 поръчки за достъп в секунда, които блокират достъпа до платформата на публичното радио.

Това припомня на офанзивата от преди дни, когато уеб сайтове на държавни институции бяха блокирани за минути от съветската хакерска група „ Килнет “, споделят публицистите от БНР.

Специалистите на БНР и на доставчика ЕВОЛИНК поставиха всички старания да отстранят казуса и да възобновят достъпа до уеб страницата.

Преди дни – на 15 октомври, съветска хакерска група, позната като „ Килнет “, пое в канала си в „ Телеграм “ отговорност за осъществените офанзиви против уеб сайтове на институции у нас. „ Килнет “ в детайли разказва в канала си кои държавни институции у нас са атакувани. Според хакерите това са страниците на държавното управление, президента, министерствата на финансите, на защитата, на електронното държавно управление и на вътрешните работи, страницата на Конституционния съд, както и уеб страниците на министерството на правораздаването и здравното министерство.

От „ Килнет “ настояват още, че са атакувани и уеб страниците на трите летища у нас – София, Варна и Бургас.

„ Килнет “ е съветска хакерска формация, която е образувана през март тази година.

По сходни способи са атакувани и други европейски страни преди време, измежду които Румъния, Молдова, Чехия, Италия, Норвегия и Латвия, отбелязва БНР.

Българските управляващи пък показаха, че не е имало нерегламентиран достъп до персонални данни при днешните хакерски офанзиви към няколко интернет уеб страницата на български държавни организации, летища, медии и телекомуникационни снабдители.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР