На границата между Русия и Грузия ще бъде открит мобилен

...
На границата между Русия и Грузия ще бъде открит мобилен
Коментари Харесай

Мобилен "военкомат" ще бъде открит на границата между Русия и Грузия

На границата сред Русия и Грузия ще бъде открит мобилен " военкомат " (офис за регистрация и записване на военнослужещи). Това оповестиха от Министерството на вътрешните работи на Северна Осетия (част от Руската федерация по същия сюжет, разигран след това в Крим, а в този момент в Украйна) в формалния си телеграм канал.
 
От организацията оповестиха също, че потокът от коли на граничния пункт Горни Ларс съществено се е нараснал. За това е взето решение да се позволи прекосяването на пешеходци през граничния пункт Верхни Ларс с Грузия. Вчера на пункта се появи и бронирана машина с военни " за всеки случай " изпратена от ФСБ.
 
Притокът на транспортни средства към Грузия " съществено се усилва ". " Въпреки подхванатите ограничения, които включват увеличение на денонощните звена на Пътна полиция и Полицейски патрул, обстановката остава извънредно напрегната, което постанова спомагателни ограничения за образуване на сигурността на жителите ", се споделя в известие на Министерството на вътрешните работи.
 
" Частична " готовност беше оповестена в Русия от 21 септември с декрет на Владимир Путин. На идващия ден на руско-грузинската граница се образува дълга опашка от коли, хора с колела или електрически тротинетки, поради възбраната за прекосяване без транспортно средство. Във видео оповестено в агитационен проруски телеграм канал се вижда, че новината за разрешаването на пешеходно прекосяване води до формиране на нова опашка - с пешеходци, а съгласно създателя му, колите се движат със скорост 1 метър на час.
 
Таксата за прекосяване на границата от пешеходци е 50 000 рубли. Местните осетинци също " вършат пари " от обстановката. Освен, че взимат пари за транспорт на изоставени от бързане коли на пътя, има такива, които рекетират. 
 
Федералната работа за сигурност на Руската федерация (ФСБ) заяви през вчерашния ден, че 261 000 мъже са напуснали Русия след оповестяването на " частична " готовност. Вероятно цифрата е доста по-голяма. На някои жители, които попадат под критериите за " частична " готовност и се пробват да изоставен Русия, са почнали да издават уведомления на границите, съгласно които им е неразрешено да напущат въз основа на решение на военния комисариат. Вече са регистрирани най-малко пет сходни случая.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР