Първи за появата на изтребители F-16 в небето на Украйна

...
Първи за появата на изтребители F-16 в небето на Украйна
Коментари Харесай

Руснаците първи ще научат за пристигането на изтребители F-16 в Украйна

Първи за появяването на изтребители F-16 в небето на Украйна ще научат съветските военни уреди и авиация. Това мнение изрази Богдан Долинце пред телевизия FREEДОМ.
 
Той означи, че политическото решение за прехвърлянето на тези самолети в Украйна към този момент е взето. Сега всичко зависи от завършването на инфраструктурните процеси и координирането на доставките на муниции.
 
Пълномащабната война, която Русия стартира против Украйна, към този момент навлезе в третата си година, а Киев не е получил досега нито един изтребител F-16. Все още не е ясно по кое време ще дойдат първите, само че по всяка възможност до края на 2024 година
 
Освен самолети е належащо да се обезпечи и доставката на муниции за тях. Най-вероятно договарянията по отношение на снарядите към момента са в ход, сподели Долинце.
 
" Ефективността на потреблението на F-16 директно зависи от това какви проекти си слага украинското военно управление за тези самолети и дали западните сътрудници ще съумеят да обезпечат нужното количество муниции за цялостното осъществяване на поставените задания ", продължи той.
 
Първите, които ще научат за появяването на F-16 в Украйна, ще бъдат съветската авиация и съветските военни цели. Те ще усетят цялата мощност на западните изтребители, уточни специалистът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР