Иранският президент Ебрахим Раиси е загинал при катастрофата с хеликоптер

...
Иранският президент Ебрахим Раиси е загинал при катастрофата с хеликоптер
Коментари Харесай

Иранският президент загина при катастрофа с хеликоптер

Иранският президент Ебрахим Раиси е умрял при злополуката с хеликоптер дружно с външния си министър. Това заяви иранската организация Мехр, представена от " Ройтерс ". Новината удостовери в обществените мрежи и иранският вицепрезидент. 
12 часа лиши на избавителните екипи да доближат до мястото на злополуката,а рано тази заран, иранската държавна телевизия заяви, че измежду останките на машината няма следи от живот. Първоначално, управляващите в Техеран оповестиха, че става въпрос за " твърдо кацане " на летателния уред. Бяха изпратени десетки избавителни екипи да я търсят. Работата им беше затруднена от гъста мъгла и падналата мрачевина.
На редица места в страната, хората се събираха и се молеха за здравето на президента. " Това, което има значение сега, е здравето на президента и всички ние сме се събрали тук и като всички хора в Иран се тревожим за него. Останалото са неща, които можем да обсъдим по-късно, само че сега единствено благосъстоянието на президента е значимо ", съобщи гражданин на Техеран. 
Вчера, висшият водач аятолах Али Хаменей свика Съвета за сигурност и пусна послание че иранците би трябвало да останат спокойни. На редица места в страната, хората се събираха и се молеха за здравето на президента. Ебрахим Раиси заема този пост от 2021 година. Той е авторитетен политик и доста анализатори го считат за евентуален заместител на висшия водач. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР