На фона не толкова на България, колкото на западноевропейското единомислие

...
На фона не толкова на България, колкото на западноевропейското единомислие
Коментари Харесай

Проф. Дарина Григорова: Руското общество очаква пак победа

" На фона не толкоз на България, колкото на западноевропейското единодушие в една посока, строго политкоректна и промайданска, Русия е дори демократична сега. Все още в интернет могат да се срещнат " Ехото на Москва " - в YouTube има свои излъчвания, частични. Телеканал " Дождь " самичък се отхвърли, тъй като е обвързван и с комерсиално, те сами се отдръпнаха ". Това разяснява пред БНР проф. Дарина Григорова, учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

По думите й съветското общество е мобилизирано и " всички догатки, че ще има вътрешен бунт против Путин, се оказаха напразни ".

" Не мисля, че има проблем с елита в Русия, тъй като от дълго време там върви национализация на елита с връщане на капитали в Русия, още преди 10 години Путин ги предизвести, че това би трябвало да го създадат. Има приключване на одиозни персони, което единствено радва обществото. Разбира се, част от интелигенцията е свръх сериозна и свръх уплашена, което е разбираемо, само че надалеч не е обществото като цяло. Рейтингите на Путин са доста високи и макар всички компликации и макар високата цена - и от двете страни, съветското общество чака отново победа. То няма да претърпи проваляне, по никакъв метод... Руското общество е обединено макар класическата съпротива на интелигенцията ".

Според проф. Дарина Григорова стопанската система на Русия е в положително положение макар глобите, които Западът ѝ постанова: " Икономическият блицкриг се провали. Той удря по Европейски Съюз, тъй като той е привързан доста повече с Русия, в сравнение с Съединени американски щати ". Тя акцентира, че България може като Унгария да има нюансирана политика по отношение на Русия:

" За това се желае политическа воля и възприятие за достолепие, което липсва. Политическият ни хайлайф, който сега е в изпълнителната власт, е копие на Зеленски и можем да чакаме същите неща - както от Зеленски. нещата са съществени и изключително с военно-техническата помощ, а това е военно-техническо съучастничество на България, ние сме на границата да бъдем въвлечени в този спор. Цяла Източна Европа е под този удар ".

" Русия ще попречи Украйна да стане Афганистан за Европейски Съюз, което прави сега с тази оръжейна поддръжка политиката на демократите ", счита проф. Григорова.

Източник: БНР
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР