На фона на западните санкции руският премиер Михаил Мишустин обяви

...
На фона на западните санкции руският премиер Михаил Мишустин обяви
Коментари Харесай

Руският премиер обяви нови мерки в подкрепа на малкия и средния бизнес



На фона на западните наказания съветският министър председател Михаил Мишустин разгласи нови ограничения в поддръжка на дребния и междинния бизнес. Мишустин посочи, че се приготвят промени в редица нормативни актове, които да обезпечат по-добра обществена отбрана на хората.

От 10 март до края на годината се вкарва мораториум върху инспекциите на едноличните търговци и представителите на дребния и междинния бизнес. Увеличава се крайният период за заплащането на налозите на федерално и районно ниво.

Започва нов стадий на прошка на капитала, който планува узаконяване освен на акциите и облигациите, само че и на производните финансови принадлежности.

Отделят се 50 милиона $ за погашение на заемите на селскостопанските производители. С над 60 милиона $ ще се финансират стратегиите за преференциално кредитиране на дребния и междинния бизнес.

Специални ограничения са планувани и в поддръжка на IT-сектора. Компаниите се освобождават за три години от инспекции и заплащане на налог върху облагата. Служителите ще могат да получат преференциални ипотечни заеми, а тези до 27-годишна възраст - да отсрочат влизането си в казармата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР