На фона на планирания по-късно днес проевропейски протест в Лондон

...
На фона на планирания по-късно днес проевропейски протест в Лондон
Коментари Харесай

Дейвид Камерън обвини Борис Джонсън в ужасно поведение на референдума за Брексит

На фона на планувания по-късно през днешния ден проевропейски митинг в Лондон някогашният министър председател на Англия Дейвид Камерън упрекна настоящия министър председател Борис Джонсън и отговарящия за подготовката за Брексит без договорка министър Майкъл Гоув в „ извънредно държание “ по време на референдума през 2016 година, съобщи БНР.

Точно преди излизането на записките на Дейвид Камерън в публикация в „ Таймс “ някогашният министър председател насочва нападки към свои някогашни сътрудници, подкрепили акцията за излизане от Европейски Съюз, че са „ навредили съществено на неговото държавно управление “. Камерън се оплаква, че „ резултатът от референдума го е депресирал съществено и знае, че някои хора в никакъв случай няма да му простят “. Той добавя, че втори референдум не е изключен, тъй като страната е в невъзможност.

Камерън подлага на критика тактиката на Джонсън за Брексит, в това число решението за разформироване на Народното събрание и отлъчването на 21 депутати от Консервативната партия.

Борис Джонсън се стяга в понеделник за среща с основния европейски договарящ Мишел Барние и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Люксембург. Говори се, че има очаквания за реализиране на компромис за „ защитния механизъм “ за ирландската граница и вследствие на това вероятно реализиране на договорка.

От "Даунинг стрийт " обаче отхвърлят да разгласяват каквито и да е документи, свързани с договарянията, с аргумента, че опитът от времето Тереза Мей демонстрира, че това може да бъде контрапродуктивно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР