На фона на нови протести в Скопие, Централният съвет на

...
На фона на нови протести в Скопие, Централният съвет на
Коментари Харесай

И тази вечер протести в Скопие


На фона на нови митинги в Скопие, Централният съвет на ръководещия социалдемократически съюз единомислещо поддържа френското предложение за договаряния за еврочленство. То ще бъде показано пред депутатите в четвъртък.

Те към този момент са известени, четвъртък е историческият ден, в който Северна Македония ще би трябвало да реши дали да одобри по този начин нареченото френско предложение и по този метод да стартира договаряния с Европейския съюз. Снощи партията на Димитър Ковачевски единомислещо даде зелена светлина. По информация на bTV държавната коалиция Скопие има нужния брой гласове, с цел да одобри френското предложение.

Междувременно Албания към този момент насрочи първото междуправителствено съвещание идната седмица, откакто ветото на София падна. Тази вечер ще има митинги против така наречен френско предложение, само че със заменен маршрут. Те още веднъж ще минат през албанския блок в Скопие и Министерство на външните работи.

До този миг са повдигнати 12 обвинявания против протестиращи, които раниха служители на реда и нанесоха вреди за над 8000 евро.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР