На фона на нарастващото напрежение в Източното Средиземноморие, флагманът на

...
На фона на нарастващото напрежение в Източното Средиземноморие, флагманът на
Коментари Харесай

Самолетоносачът Шарл Де Гол дразни Анкара в кипърската икономическа зона

На фона на възходящото напрежение в Източното Средиземноморие, флагманът на френския флот, самолетоносачът " Шарл Де Гол ", остава в блок 8 на изключителната икономическа зона на Кипър, с флот от изтребители " Рафал ", вертолети, други самолети и дронове, оповестява " Катимерини ".

Блок 8 е във фокуса през последните две седмици, защото турският сондажен транспортен съд " Явуз " е там, нарушаващ континенталния шелф на Кипър, до момента в който правата на френските " Тотал " и на италианските " Ени ", които получиха лиценз за изследване на въглеводороди в кипърската ИИЗ, също са нарушени.

Самолетите " Рафал " работят против цели на " Ислямска страна " като част от интервенцията на френската военна интервенция " Шамал ", като част от самолетите летяха над кипърска територия в неделя.

Фактът, че самолетоносачът " Шарл де Гол " е на юг от Кипър, провокира неспокойствие в Анкара, доколкото излиза наяве от известията в турските медии.

Според проектите, оповестени от френските управляващи, самолетоносачът ще отплава до Лимасол, преди да завърши задачата си и да се върне в пролива Ормуз, сред Персийския залив и Оманския залив в края на февруари.

Кипър притегли и интереса на Съединени американски щати, в Никозия във вторник дойде Франсис Фанън, асистент секретар на Съединени американски щати по енергийните запаси. Посещението на Фанън изпраща " политически послания ", съобщи представителят на кипърското държавно управление Кириакос Кусиос.

Присъствието на американския представител се преглежда като наблягане на възходящата поддръжка на Съединени американски щати за съдействие в региона на енергетиката и сигурността сред Гърция, Кипър и Израел.

Той организира диалози с кипърските държавни чиновници през идващите дни, които се чака да обиден продължаващите нарушавания на Турция в района.

От своя страна Никозия има предпочитание да ускори двустранното съдействие в региона на защитата след решението на Вашингтон през декември за последователно унищожаване на десетилетно ембарго за американски оръжия за Кипър.

Лейтенант Кристофър Г. Каволи, който командва армията на Съединени американски щати в Европа, се срещна тази седмица с министъра на защитата на Кипър Савас Анджелидес и генерал-лейтенант Илиас Леонтарис, шеф на Генералния щаб на националната армия, който в детайли показа на обстановката в Източното Средиземноморие и нарушаванията на Турция.

Междувременно дипломатите от Европейски Съюз се съгласиха да наложат наказания против двама турски жители в отговор на дейностите на Анкара в границите на кипърската икономическа зона, съобщи " Блумбърг " базирайки се на двама представители. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР