На фона на нарастващото напрежение с Пекин, Тайван прие на

...
На фона на нарастващото напрежение с Пекин, Тайван прие на
Коментари Харесай

Срещу заплахата от Китай Тайван модернизира бойната си авиация

На фона на възходящото напрежение с Пекин, Тайван одобри на въоръжение 64 изтребителя F-16 , които благодарение на Съединени американски щати бяха осъвременени до най-модерната версия - F-16V, заяви The Hill.

Модернизираните изтребители към този момент са постъпили на бойно дежурство в авиобазата в Западен Тайван. На церемонията участва президентът Цай Инг-уен.
 Тайван предизвести за сериозна опасност от Китай, може да му блокира пристанищата
Тайван предизвести за сериозна опасност от Китай, може да му блокира пристанищата

Тактиката на Китай цели подчинение на Тайван посредством безсилие

Тайван има общо 141 изтребителя F-16, а процесът на В същото време F-16V - най-технологичната версия на този аероплан - е оборудвана с ефикасен радар, кадърен да наблюдава по едно и също време над 20 цели, електронна война, съвременни оръжия и GPS навигационна система.

Въпреки това, прецизира The Hill, това е изтребител от четвърто потомство , отстъпващ на такива изтребители от пето потомство като американските F-22 и F-35, съветския Су-57 и китайския J-20. По-рано Тайван планираше да закупи изтребители от пето потомство от Съединени американски щати, само че при сегашните условия откри за най-разумно да модернизира F-16.
 Тайван има вяра в американската поддръжка
Тайван има вяра в американската поддръжка

Островът не желае война с Китай

Тайван има към 400 изтребителя. Междувременно Народноосвободителната войска на Китай е въоръжена с към 1,6 хиляди изтребителя, половината от които са съсредоточени в източната и южната част на Китай по-близо до Тайван. Освен това Пекин има към 450 бомбардировача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР