На фона на напрежението между САЩ и Иран в град,

...
На фона на напрежението между САЩ и Иран в град,
Коментари Харесай

В Иран шият знамена на враговете си, за да ги изгорят

 На фона на напрежението сред Съединени американски щати и Иран в град, югозападно от столицата Техеран, процъфтява бизнес с производството на флагове. Ушитите там американски, английски и израелски знамена ритуално се изгарят от протестиращите иранци.

Фабриката в град Хомейн е затрупана от поръчки. В нея работят млади мъже и дами, които ръчно създават флагове. Месечно създават към две хиляди американски и израелски флага, а годишно употребяват повече от милион и половина квадратни фута плат, съобщи Българска национална телевизия. По време на улични митинги в Иран изгарянето на флагове е нормална панорама.

" Ние нямаме проблем с американците и британците. Имаме проблем с техните ръководещи - президентите им и неверната политика, която водят ", споделя Хасем Ханяни, производител на флагове.

Напрежението сред Съединените щати и Иран ескалира след ликвидирането на военачалник Касем Солеймани. Той беше погубен при американски въздушен удар в Багдад на 3 януари, а в отговор Техеран насочи ракети против бази в Ирак, употребявани от американски военни.

Младите иранци обаче стачкуват освен против непознатите държавни управления, само че и против управляващите в Техеран. Гневът им беше провокиран, откакто Иран призна, че простъпка е свалил украинския аероплан, който се разруши край иранската столица със 176 души на борда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР