На феновете на тениса няма да им се наложи да

...
На феновете на тениса няма да им се наложи да
Коментари Харесай

Сезон 2023 започва с United Cup в края на декември


На почитателите на тениса няма да им се наложи да чакат даже до 1 януари за началото на идващия сезон. Това стана ясно откакто бяха оповестени първите детайлности по отношение на календара за идната година. Сезон 2023 ще стартира с новосъздадения United Cup, който ще се организира от 29 декември до 8 януари.

United Cup е взаимен шампионат на ATP и WTA в партньорство с Tennis Australia, в който ще вземат участие смесени двойки от 18 страни. Домакини на конкуренцията ще бъдат Бризбън, Пърт и Сидни. Турнирът ще е от сан 500, а наградният фонд ще бъде в размер на 15 млн. $.

Дванадесет от страните-участнички ще получат място в шампионата на база на шестте най-високо ранкирани мъже и дами в шампионата. Останалите шест тима ще се класират въз основата на средноаритметичния ранкинг на играчите в тях. Отборите ще включват трима или четирима играчи от всеки от двата Тура.

Всеки от градовете ще бъде хазаин на две групи, които ще са формирани от по три тима, в които ще се играе всеки против всеки. Сблъсъците ще включват по два мъжки и два женски мача, както и един на смесени двойки. Най-добрият тим от всеки от трите града (City Final Winner), както и най-силният тим, класирал се на второ място в групите, ще се класират за Финалната четворка в Сидни (6-8 януари).

„ United Cup е голяма крачка напред за тениса. Този шампионат ще даде невероятни нови преживявания на почитателите. Много сме разчувствани да забележим най-хубавите играчи измежду мъжете и дамите един до друг на корта, борещи се за точки за ранглистата. Този старт на сезона ще е непостижим с никой преди този момент “ – съобщи президентът на ATP Андреа Гауденци.

„ United Cup е стратегическо партньорство сред ATP, WTA и Tennis Australia, чиято цел е основаването на дълготраен план, който да ни помогне да изведем тениса на по-високо равнище. Този трогателен шампионат, който ще включва мачове на сингъл и смесени двойки, ще сплоти изгряващи звезди и одобрени играчи от двата Тура, които ще се изявят на една сцена, предоставяйки на играчите и почитателите неповторимо преживяване, в което триумфът ще бъде изкован със взаимните старания на мъжете и дамите “ – разяснява от своя страна президентът на WTA Стив Саймън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР